Αυτός είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης ριάλιτι στην Ελλάδα

Ο πιο επιτυχημένος παίκτης που πέρασε από τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια είναι ο Αθηναγώρας Κωστάκος, νικητής του «Top Chef» πριν από 8 χρόνια. Δεν εξαργύρωσε την επιτυχία του γράφοντας βιβλία ή συμμετέχοντας σε σίριαλ και εκπομπές ως γκεστ σταρ αλλά δημιούργησε από το μηδέν δημοφιλή εστιατόρια στο Λονδίνο, ενώ εποπτεύει παράλληλα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα, όπως το Scorpios στη Μύκονο.

Τον Αθηναγόρα Κωστάκο τον γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια από το μαγειρικό ριάλιτι του ΑΝΤ1, «Top Chef», στο οποίο μάλιστα αναδείχτηκε νικητής. Ένας ταλαντούχος σεφ γεμάτος καρδιά και πάθος για δημιουργία που πλέον μένει μόνιμα στο Λονδίνο, ενώ εδώ και λίγο καιρό συστήνεται εκ νέου στην πιο multi-culti γαστρονομική σκηνή μέσα από το δικό του εστιατόριο.

Το Meraki άνοιξε στο κέντρο του Λονδίνου στην περιοχή Φιτζρόβια (Fitzrovia), υπό την εποπτεία μιας μεγάλης εταιρείας η οποία έχει και άλλα, κυρίως ασιατικά εστιατόρια, όπως το Zuma και το Coya.

Το ελληνικό εστιατόριο θεωρείται ήδη ένα από τα καλύτερα στην βρετανική πρωτεύουσα και σχεδόν κάθε βράδυ σφύζει από κόσμο. Ο Αθηναγόρας τα κατάφερε, όπως λέει ο ίδιος, αναδομώντας κλασικές συνταγές ελληνικής κουζίνας.

Μάλιστα προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από μεσογειακές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και η Πορτογαλία, ενώ τα ψάρια και τα χόρτα έρχονται από την Ελλάδα.

Ακόμα και οι κριτικές των κριτικών εστιατορίων είναι εξαιρετικές παρόλο που οι περισσότεροι σχολίαζαν ότι για ελληνικό εστιατόριο ήταν ακριβό.

Ωστόσο οι Λονδρέζοι το θεωρούν πολύ γνήσιο, πολύ αληθινό με πολύ καθαρό φαγητό, που σε σχέση με άλλα εστιατόρια στο Λονδίνου μπορείς να τρως κάθε μέρα.

Εκτός από το MERAKI, ο Αθηναγόρας βάζει τα τελευταία καλοκαίρια τις πινελιές του και στο μενού του beach bar εστιατορίου Scorpios που φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό του.

Αν μη τι άλλο ο Αθηναγόρας Κωστάκος σε σχέση με άλλους παίχτες που γνωρίσαμε μέσα από αντίστοιχους διαγωνισμούς, εξαργύρωσε στο έπακρο τη νίκη του και δεν θεωρείται άδικα ένας από τους πιο επιτυχημένος παίκτες ριάλιτι στην Ελλάδα.


protothema.gr