Έξι πράγματα που δείχνουν το σπίτι σας ακατάστατο

  • Σάββατο, 28 Δεκέμβριος 2019 10:09
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Μπορεί να έχετε πετάξει όσα άχρηστα αντικείμενα δεν χρειάζεστε πια, μπορεί να έχετε κάνει γενική καθαριότητα, μπορεί να έχετε αλλάξει διακόσμηση, όμως, και πάλι το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο.


Aν τα ‘χετε δοκιμάσει όλα, τι φταίει και δεν επικρατεί η τάξη; Κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Άλλωστε, ένα καθαρό σπίτι φέρνει ευτυχία και όλοι έχουμε ανάγκη από περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας,

Τα παρατημένα μπουφάν στην πλάτη της καρέκλας


Οι περισσότεροι φοράμε ένα ή δύο μπουφάν/παλτό στην καθημερινότητά μας ενώ στην ντουλάπα μας μπορεί να είναι κρεμασμένα δέκα. Το πρώτο πράγμα όμως που κάνουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι είναι να τα αφήνουμε παρατημένα στην πλάτη της καρέκλας (στην καλύτερη). Αυτό όμως φέρνει μια αναστάτωση στο σπίτι αφού στο τέλος της εβδομάδας δεν μένουν μόνο τα παλτό αλλά και οι ζακέτες και διάφορα άλλα ρούχα που η θέση τους είναι κανονικά στη ντουλάπα. Είναι μια διαδικασία που δεν θα σας πάρει ούτε ένα λεπτό. Εναλλακτικά αποθηκεύστε τα σε ένα καλάθι.

Ο σκονισμένος καναπές

 

Τα μαξιλάρια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίσετε πάνω στον καναπέ του σαλονιού σας. Τινάξτε τα στον αέρα, ώστε να απομακρυνθεί κάθε πιθανό χνούδι ή σκόνη από πάνω τους. Σηκώστε τα μαξιλάρια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του καναπέ και τραβήξτε κάθε πιθανό αντικείμενο που «χάθηκε» μέσα στις εσοχές του. Καθαρίστε το εσωτερικό του αν παρατηρήσετε λίγη σκόνη. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα ριχτάρια του καναπέ σας.

Το "υπερφορτωμένο" ψυγείο


Η οπτική ακαταστασία είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Άραγε πόσα μαγνητάκια, χαρτιά και φωτογραφίες έχετε κολλημένα στο ψυγείο σας; Η απομάκρυνσή τους θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε πιο άνετα.

Ανοιχτά ράφια στον πάγκο της κουζίνας

Είναι η εύκολη λύση γιατί έχετε μπροστά σας ό,τι χρειάζεστε την ώρα που ετοιμάζετε το φαγητό, όμως, όταν όλα τα σύνεργα της μαγειρικής είναι μαζεμένα έτσι, κάνουν την κουζίνα να φαίνεται ακατάστατη. Προτιμήστε να κρατήσετε έξω μόνο ό,τι χρειάζεστε και αποθηκεύστε όλα τα υπόλοιπα στα ντουλάπια.

Βουνά από… κουτιά

Τα κουτιά είναι η εύκολη λύση για να οργανώσεις τα πράγματά σου, όμως, όταν μαζεύονται στοίβες από πολλά μικρά σε μέγεθος κουτιά, ο χώρος δείχνει ακατάστατος και «γεμάτος». Αποφύγετε αυτό το λάθος αντικαθιστώντας τα με λιγότερα και μεγαλύτερα κουτιά.

Η διάθεσή σας

Καθώς πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο, αναρωτηθείτε το εξής: Ποια είναι η αίσθηση που θέλετε να έχετε όταν περπατάτε; Και τελικά ποια είναι η αίσθηση που έχετε σήμερα; Για παράδειγμα, ίσως θέλετε η κρεβατοκάμαρα σας να είναι πιο φωτεινή και ήρεμη αλλά το πάπλωμα που έχετε επιλέξει να είναι σε κόκκινο χρώμα. Οπότε μήπως να επιλέξετε ένα χρώμα τύπου παστέλ;Αυτή μπορεί να είναι η καθοδηγητική σας δύναμη που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια δωμάτια του σπιτιού χρειάζονται αλλαγή. Ξεκινήστε με εκείνο που σας ενοχλεί περισσότερο.
Πηγή: iefimerida.gr