Άνοιξε η Παιχνιδοχώρα – Το εργαστήρι του Άϊ Βασίλη στο Ρέθυμνο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Παιχνιδοχώρας, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο στον Δήμο Ρεθύμνης.

Ολόκληρη η παλιά πόλη, η πλατεία Μικρασιατών και το σπίτι του Πολιτισμού, πλημμύρισαν με κόσμο και παιδικές φωνές, που έφτασαν από νωρίς για να ανακαλύψουν τα μυστικά και τις εκπλήξεις της Παιχνιδοχώρας.

Το σήμα της έναρξης δόθηκε από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη απ’ όπου και ξεκίνησε μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με τη θεατρική ομάδα Theatro Theama, το Σώμα Προσκόπων Ρεθύμνης και το Σωματείο Ο.Κ.Α Πρέβελη. Μαζί τους και πολύς ακόμη κόσμος που θέλησε να διασχίσει την παλιά πόλη σκορπίζοντας παντού το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Η παρέλαση κατέληξε στην πλατεία Μικρασιατών και την Παιχνιδοχώρα, λίγο μετά τις 17:30 όπου οι δραστηριότητες και οι δράσεις στο Σπίτι του Πολιτισμού είχαν ήδη ξεκινήσει.

Τα ξωτικά τύλιγαν δώρα με τα παιδιά, έφτιαχναν κατασκευές και στολίδια από πηλό και έκαναν facepainting. Στην Παιχνιδοχώρα και το εργαστήρι του Άϊ Βασίλη, ξεκίνησε από χθες ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών και τα παιδιά θα έχουν καθημερινά τη δυνατότητα να ακούνε αγαπημένα παραμύθια αλλά και να μάθουν κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς, από τους/τις τροχονόμους του Δήμου, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης «Οδηγώ με ασφάλεια το μέλλον μου».

Η εμπορική αγορά στην Πιαχνιδοχώρα, από νωρίς ξεκίνησε να σκορπάει μυρωδιές και γεύσεις, ενώ μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να χορέψουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Ένα αληθινό παγοδρόμιο, ένα καρουζέλ και ένα αεροπλανάκι, δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να διασκεδάσουν, ενώ καθημερινά ο Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται εκεί για φωτογραφίες και ευχές.

Λίγο μετά της 19:00, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιωργης Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή και η Οργανωτική επιτροπή της Παιχνιδοχώρας, ανέβηκαν στη σκηνή με τον Δήμαρχο να ευχαριστεί όσους εργάσθηκαν για την φετινή διοργάνωση, τους εθελοντές και τον κόσμο, ενώ ευχήθηκε για μία καλύτερή χρονιά, αγάπη και καλά Χριστούγεννα, δίνοντας έτσι και το μήνυμα της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το δέντρο της Παιχνιδοχώρας, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα που συμβολίζει τη χαρά, την ανεμελιά και την παιδικότητα μέσα από τις χρωματιστές κορδέλες του.

Ο ουρανός του Ρεθύμνου φωτίστηκε από τα δεκάδες πυροτεχνήματα κάνοντας έτσι μικρούς και μεγάλους που βρίσκονταν στην πλατεία Μικρασιατών να αφεθούν στη μαγεία της Παιχνιδοχώρας και των Χριστουγέννων.

Αμέσως μετά, ανέβηκαν στη σκηνή μέλη του Παραδοσιακού Συλλόγου «Ερωφίλη» και ταξίδεψαν το κοινό στις ρίζες και την παράδοση, μέσα από Κρητικά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας τη σκυτάλη στο σύγχρονο χορό, στην ομάδα της Ιωάννας Δρυγιαννάκη, για μία ξεχωριστή παράσταση.

Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα Freaktones να ανεβαίνει στη σκηνή και να τραγουδάει live, διασκευασμένες μεγάλες επιτυχίες από τη δεκαετία του 60 έως σήμερα.

Παρουσιάστρια της βραδιάς η Αγγελική Καλογεράκη, που από το μικρόφωνο κάλεσε μικρούς και μεγάλους, δημότες και επισκέπτες, να βρίσκονται στην Παιχνιδοχώρα καθημερινά από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου γιατί το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων είναι πλούσιο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία κυρίως στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις.

Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. Συνδιοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης - ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο 2019-2020