Ηρεμιστικό .... για τα παιδιά η προσμονή του δώρου από τον Άγιο Βασίλη

  • Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 13:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Oι γονείς που απειλούν τα παιδιά τους ότι ο Άγιος Βασίλης θα τα κατατάξει στη λίστα με τα άτακτα παιδιά και δεν θα λάβουν δώρο κάτω από το δέντρο, φέρνει τελικά αποτέλεσμα.

Με την απειλή ότι δεν θα έχουν δώρο τις γιορτές, τα παιδιά βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Πολλοί γονείς ισχυρίζονται ότι ο γλυκύτατος γεράκος που φέρνει τα δώρα τα Χριστούγεννα ανταμείβει τα καλά παιδιά , όχι όμως και αυτά που κάνουν σκανταλιές.

Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Exeter διενήργησαν έρευνα σε δείγμα 4.200 γονέων απ´ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, πάνω από το ένα τρίτο των γονέων παραδέχτηκαν ότι είχαν «απειλήσει» τα βλαστάρια τους ότι θα μπορούν στην λίστα του Αγίου Βασίλη με τα άτακτα παιδιά προκειμένου να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους - κι αυτό λειτούργησε.

Για τον καθηγητή Ψυχολογίας, Κρις Μπόιλ: «Περίπου το 40% των ερωτηθέντων χρησιμοποίησε την ιδέα με τον Αη Βασίλη ή τα ξωτικά προκειμένου να επηρεάσουν την συμπεριφορά των παιδιών τους στη διάρκεια του έτους». Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα , τα παιδιά έγιναν πιο φρόνιμα.

Ωστόσο, όταν συνειδητοποιούν ότι ο Αη Βασίλης είναι φανταστικό πρόσωπο απογοητεύονται.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όσοι έχουν ανώτατο μορφωτικό επίπεδο, όπως διδακτορικό, άρχισαν να αμφισβητούν την ύπαρξη του Αη Βασίλη.

Αλλά αυτή η διαδικασία δεν συνέβη τόσο γρήγορα για άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο ή καθόλου προσόντα.