Εορταστικό Σαββατοκύριακο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Την εβδομάδα από Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχθηκε περισσότερους από 500 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Νομού Ηρακλείου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων και της εκπαιδευτικής δράσης «Εξερεύνησε τα Ίχνη του Δαίδαλου». Παράλληλα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου, οι γιαγιάδες από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) του Δήμου Ηρακλείου αφηγήθηκαν στα παιδιά παραμύθια με καλικάντζαρους, χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα ήθη και έθιμα των γιορτών!

Οι δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου με δωρεάν ξενάγηση και εργαστήριο κατασκευής στολιδιών για παιδιά.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγους του Μουσείου στην περιοδική αρχαιολογική έκθεση «Δαίδαλος. Στα Ίχνη του Μυθικού Τεχνίτη».

Είσοδος από οδό Δουκός Μποφώρ.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00 – 14.00. «Ελάτε να στολίσουμε το Καράβι του Μουσείου!» Δύο εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά: στολίδια με φαντασία και έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου και χειροποίητα πλεκτά στολίδια που μας δείχνουν οι γιαγιάδες από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.

Ελεύθερη προσέλευση ανά μισή ώρα. Αίθουσα διαλέξεων (στον όροφο του Μουσείου).

Παράλληλη προβολή μαγνητοσκοπημένων αφηγήσεων μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα από τη χορωδία των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Μασταμπά.

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά και γονείς για τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις.