Μπακλαβάδες, μπισκοτόσπιτα, κάλαντα, ψαλμοί και μουσική στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

«Στου Θείου Βρέφους τη χαρά…» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30.

Η Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια και κάλαντα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Με μπακλαβά, μπισκοτόσπιτα, ιστορίες και τραγούδια συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου είναι:

10:00-12:00: «Κεράσματα»: μπακλαβάς, αναβίωση του εθίμου του γλυκού της Πρωτοχρονιάς, από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού.

12:00- 13:00: Στην κεντρική σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» κάλαντα από το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

17:00: «Καστρολογήματα»: Το ΚΔΑΠ Νέας Αλικαρνασσού με την Έφη Δράκου κατασκευάζουν ημερολόγιο.

17:00-20:00: «Καλεσμένοι»: 17:00: «παραμύθια για καλικαντζαράκια και ψαλμοί στην Παναγία, από την γιαγιά και τον παππού» από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίας Τριάδας /17:30: «μνήμες και πλεκτά στολίδια» από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Πόρου /18:30: «ποιήματα, ιστορίες, έθιμα για το Άγιο Μωρό και την Πρωτοχρονιά και πλεκτά στολίδια» από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού.

17:30: «Κεράσματα»: Μπισκοτόσπιτα με τρία μόνο υλικά -Πρόγραμμα ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

17:00-18:00: Στην κεντρική σκηνή, Χριστουγεννιάτικη παράσταση: «Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει» από το ΚΔΑΠ Γοργολαΐνη.

18:00-18:15: Στην κεντρική σκηνή, Χορογραφίες από τη σχολή γυμναστικής και χορού «φίλοι της ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ»

18:30-19:30: «ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ-ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΧΝΙΣΜΑΤΑ», ομάδες παιδιών από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, στους δρόμους της πόλης και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», με τραγούδια και χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Μουσικοπαιδαγωγική Ομάδα «Τζαμ -Τζαμ» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος». Υπεύθυνη Α. Σταυρίδη.

20:30: Στην κεντρική σκηνή οι Pink Tales και η Πελαγία Μουρούζη σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο!

Μουσική επιμέλεια: Up 92,9