Τα 4 λάθη που κάνουμε στο μπάνιο και γερνούν το δέρμα

Η στιγμή που γεμίζω την μπανιέρα μου με ζεστό νερό, άλατα και αφρόλουτρο είναι για μένα η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας. Είναι ό,τι πιο ιδανικό μπορεί να μου συμβεί μετά από δεκάδες υποχρεώσεις, πολύ στρες και φουλ ένταση.

Παρόλα αυτά, η αγαπημένη μου συνήθεια έκρυβε τελικά κάποιες παγίδες, καθώς με το πέρασμα του χρόνου, διαπίστωσα ότι κάτι από όλα αυτά που έκανα σχεδόν αυτόματα, δρούσε ενάντια στη λαμπερή, υγιή και νεανική όψη του δέρματός μου.

Αφού λοιπόν εντόπισα τους ενόχους, αποφάσισα να στους παρουσιάσω και θέλω να δώσεις μεγάλη προσοχή, για να προστατέψεις την εμφάνισή σου.

# Δεν πλένομαι καθόλου με κρύο νερό

Μετά από ένα ζεστό μπάνιο, το δέρμα έχει μαλακώσει και οι πόροι έχουν ανοίξει, με αποτέλεσμα κάθε είδους βρωμιά να μπορεί να εισχωρήσει σε αυτό, να τους γεμίσει και να τους φράξει. Εκτός κι αν κάνεις το σωστό, αν δηλαδή ξεπλυθείς με κρύο νερό, το οποίο θα τους σφραγίσει και θα προστατέψει το δέρμα σου από μικροοργανισμούς. Το πολύ ζεστό ή καυτό νερό προκαλεί ακόμα και ξηρότητα στο δέρμα, κάνοντάς το να μοιάζει αφυδατωμένο και να χάνει τη λάμψη του.

# Χρησιμοποιώ συνέχεια τη λούφα

Η λούφα είναι ένα οικολογικό, βιοδιασπώμενο σφουγγάρι, το οποίο ναι μεν έχει απολεπιστική δράση, καθώς με τη χρήση του απομακρύνονται νεκρά κύτταρα από το δέρμα και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, όμως με την υγρασία που συγκεντρώνει, μετατρέπεται σε ένα πεδίο βακτηρίων. Όταν εσύ τη χρησιμοποιείς ξανά και ξανά, τότε μεταφέρεις αυτά τα βακτήρια επάνω στο δέρμα σου. Στην περίπτωση που χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη λούφα στην ρουτίνα σου, τότε πρέπει να τη στεγνώσεις και να τη φυλάσσεις σωστά, σε μέρος που δεν έχει υγρασία. Μην ξεχνάς να την αντικαθιστάς συχνά για να αποφύγεις τα βακτήρια.

# Δεν ανανεώνω τα προϊόντα του μπάνιου συχνά

Ας είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον μεταξύ μας. Καμία από εμάς δεν ελέγχει την ημερομηνία λήξης των προϊόντων του μπάνιου, όπως κάνουμε με τα καλλυντικά μας. Μόνο που αυτό είναι άλλο ένα λάθος που καταστρέφει την όψη του δέρματος μας και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αντίδραση. Τα ληγμένα προϊόντα είναι και αυτά πεδία συγκέντρωσης βακτηρίων. Την επόμενη φορά που θα κάνεις μπάνιο και θα θελήσεις να χρησιμοποιήσεις εκείνο το ξεχασμένο scrub, αναζήτησε επάνω στη συσκευασία το σύμβολο με το γράμμα Μ. Ο αριθμός δίπλα από το γράμμα συμβολίζει τους μήνες που αντέχει το κάθε προϊόν αφού το ανοίξεις.

# Δεν έχω βάλει φίλτρο στο ντους

Ίσως δεν το θεωρείς καθόλου απαραίτητο στο ντους, αλλά ένα φίλτρο θα σου χαρίσει την εμπειρία που απολαμβάνεις σε ένα σπα, μιας και καθαρίζει το νερό και το απαλλάσσει από χλώριο και άλλα χημικά προϊόντα.

marieclaire.gr