Η περιπέτεια της πλαστικούρας, διαδραστικά παιχνίδια και δώρα στα παιδιά από τον ΕΣΔΑΚ

Ο ΕΣΔΑΚ με δράσεις και πρωτοβουλίες προωθεί και στέκεται αρωγός σε όλες τις ενέργειες που στόχο έχουν την προστασία του Περιβάλλοντος, τη διάδοση του μηνύματος της ανακύκλωσης κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ηράκλειο αυτό το Σαββατοκύριακο μοιράζοντας σε μικρούς και μεγάλους που θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση ,«Η περιπέτεια της Πλαστικούρας» διάφορα οικολογικά αντικείμενα.

Τι περιλαμβάνει η εκδήλωση αναλυτικά:

Η ομάδα θεάτρου Σιντορέ και Ντορεμί, μετά από τις αγαπημένες παραστάσεις της κυρίας Σιντορέ, παρουσιάζει το έργο της Μαρίας Καριωτάκη: «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας»

Ένα έργο που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους θεατές για την υπερκατανάλωση του πλαστικού, ενώ ταυτόχρονα τους ψυχαγωγεί και προσελκύει το ενδιαφέρον τους μέσα από μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και μυστήριο. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που έχει διακριθεί με έπαινο στον 63ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Σάββατο 14/12 & Κυριακή 15/12 στις 18:00

(ώρα έναρξης δράσεων 17:00)

Κινηματοθέατρο Αστόρια

Η ιστορία…

Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά. Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι’ αυτό. Χάρη στις πλαστικές της δημιουργίες, έχει γίνει η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου. Μια μέρα όμως, εξαφανίζεται. Όλοι την αναζητούν ενώ εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο όπου κανείς δεν τη θαυμάζει. Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα, δυο παιδιά που την φέρνουν αντιμέτωπη με τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού. Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης; Θα αλλάξει για να σωθεί ο πλανήτης μας;

Η παράσταση θα δώσει αφορμή να ενημερωθούν μικροί και μεγάλοι σχετικά με τις ιδέες του “zero waste” (μηδενικά απορρίμματα), καθώς συμπράττουν οικολογικές και καλλιτεχνικές ομάδες του Ηρακλείου.

Οι θεατές πέρα από την παράσταση θα έχουν πρόσβαση στα εξής:

Διαδραστικό παιχνίδι από τον Παιδικό σταθμό- νηπιαγωγείο Ροδομηλιά που ανήκει στο δίκτυο «Οικολογικά σχολεία» (14/12 στις 5) και την εθελοντική οικολογική ομάδα Heraklion Eco Voice (15/12 στις 5).
Έκθεση αντικειμένων που αντικαθιστούν τα μιας χρήσης.
Ο ΕΣΔΑΚ και η Boobam θα μοιράσουν στα παιδιά οικολογικά αντικείμενα, όπως καλαμάκια από μπαμπού και τσάντες πολλών χρήσεων.
Οι εθελοντές της Greenpeace ενημερώνουν μικρούς και μεγάλους για την καμπάνια “no plastic”.
Ομάδες παιδιών από εικαστικά και άλλα εργαστήρια παρουσιάζουν την «Επίδειξη Μόδας της Πλαστικούρας» όπου τα ίδια τα παιδιά σε ρόλο μοντέλου παρουσιάζουν στη σκηνή του Αστόρια τα ρούχα και τα αξεσουάρ που δημιούργησαν από πλαστικά αντικείμενα.