Γιορτινή διανυκτέρευση με εκπλήξεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Με ένα τελευταίο Sleepοver για το έτος αυτό αποχαιρετά το 2019 το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Η πρακτική της διανυκτέρευσης που αγαπήθηκε τόσο πολύ επιστρέφει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, από τις  7 το βράδυ, με χριστουγεννιάτικη διάθεση, sleeping bags, πιτζάμες, κασκόλ και σκούφους!

«Ένα δέντρο για τα στολίδια μας» μάς φέρνει πιο κοντά και οι χώροι του Μουσείου γίνονται ο καμβάς για ένα περίεργα αλλιώτικο παιχνίδι.  Μερικοί καλικάντζαροι θα τρυπώσουν στα παιχνίδια μας για να μας εμποδίσουν! Θα τα καταφέρουν;

Στη συνέχεια της βραδιάς  οργανώνεται  ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους!

Στο σινεμά του Μουσείου θα προβληθεί η οικογενειακή κωμωδία «Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» του  Lourens Blok, για τον κύριο Μους, τον Τάρανδο, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με τον Άι Βασίλη (τα ελαφάκια είναι πολύ ντελικάτα για τέτοιες επικίνδυνες αποστολές), χτύπησε το ποδάρι του και περιμένει τον Άι Βασίλη να έρθει και να τον μαζέψει.

Απαραίτητος εξοπλισμός για την ταινία  οι πιζάμες και μπόλικο ποπ κορν!

Το πρωί δύο εργαστήρια για όλες τις ηλικίες αφυπνίζουν το σώμα και το πνεύμα. Στο εργαστήρι κίνησης και ζωγραφικής «Ανακάτεψε τις τέχνες» της Βίκης Χρηστάκη αποκτούμε μια διαφορετική σχέση με τα χρώματα, το χαρτί, τους ήχους και τη σιωπή.

Με ομαδικές δραστηριότητες, τη στιγμιαία σύνθεση κινήσεων και τη ζωγραφική, που ακολουθεί το ρεύμα του σουρεαλισμού, βελτιώνουμε τις κινητικές μας δεξιότητες, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας και αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, χωρίς να νοιαζόμαστε τόσο για το τελικό αποτέλεσμα, όσο για την ίδια τη διαδικασία!

Στο «ένα ξύπνημα ανάποδο απ’ τα άλλα!», εργαστήρι εναέριας κίνησης, η Χριστίνα Αγγελίδου-Τσιφίδα και ο Σάββας Παραγκαμιάν  μάς προσκαλούν να φανταστούμε ότι βρισκόμαστε σε μία πολύχρωμη γειτονιά που οι κάτοικοί της κοιμούνται ανάποδα, περπατάνε ανάποδα και χαιρετούν τους γείτονές τους ανάποδα!

Ένα γιορτινό πρωινό θα σερβιριστεί στο Αναψυκτήριο με θέα την εκπνοή του 2019 και τον ορίζοντα του χρόνου που ξεκινά ολοκαίνουριος σε μερικές μέρες!

Κρατήσεις Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2810-393630, 09:00-15:00

Τιμή συμμετοχής στη Διανυκτέρευση στο Μουσείο (sleepover):

30 ευρώ για ενήλικες, 25 ευρώ  παιδιά (στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες του Μουσείου, καθώς και το δείπνο και το πρωινό).

Η διανυκτέρευση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 4 ετών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από κάποιον ενήλικα.

Εξοπλισμός

*υπνόσακος, φακός, είδη υγιεινής και περιποίησης, και φυσικά πυτζάμες και παντόφλες*!

**για το εργαστήρι «Ανακάτεψε τις τέχνες» χρειάζονται άνετα ρούχα και ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες.

***για το εργαστήρι «ανάποδο πρωινό ξύπνημα!»  χρειάζονται yoga mat ή υπόστρωμα και άνετα ρούχα, χωρίς φερμουάρ και να μην έχουμε φάει ακόμα πρωινό!