Καρυδένια ανθρωπάκια, μητέρες με μάρσιπους, ύμνοι, μουσικές και χοροί στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Ένα «Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου. Το κονσέρτο θα ξεκινήσει στις 20:00 και έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συμμετέχουν προχωρημένοι σπουδαστές από όλες τις Σχολές Οργανικής και Φωνητικής Μουσικής. Η Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Γιάννη Δαμαρλάκη. Η Παιδική Χορωδία και το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Άρη Σφακιανάκη.

Νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα στις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης (Αλκιβιάδου 10- Μπεντεβή) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λόγου και μέλους με αφορμή της επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων. Τίτλος της εκδήλωσης είναι : «Προσκύνημα στο λίκνο της αγάπης». Ο Ψαλτικός Χορός, η Χορωδία και η Ορχήστρα της Πατριαρχικής Ακαδημίας θα παρουσιάσουν ύμνους και κάλαντα ενώ φοιτητές και φοιτήτριες θα διαβάσουν και θα απαγγείλουν πατερικά και ποιητικά κείμενα με θέμα τη Γέννηση του Χριστού. Η εκδήλωση έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».
Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου είναι:

17:30-20:30: «Καστρολογήματα»: «Κατασκευές για μαγικές πόρτες» -Πρόγραμμα ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

17:30-18:00: Στην κεντρική σκηνή παιδικές χριστουγεννιάτικες χορογραφίες hip-hop και σύγχρονου χορού από την Art & Dance Factory.

18:00: «Κεράσματα»: Καρυδένια χιονανθρωπάκια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασών, «Η Φανερωμένη»

18:00-18:15: Στην κεντρική σκηνή, χορογραφία αγάπης για το «make a wish», από τις ομάδες χορού ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ και Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

18:30-19:00: Στην κεντρική σκηνή, «Χορεύοντας αγκαλιά!». Ομάδα μητέρων με μωράκια στον μάρσιππο χορεύουν κομμάτια από όλο τον κόσμο. Από το Κέντρο Γονεϊκότητας «Eν κυήσει», τμήμα μεταγεννητικής Υοga.

18:00-19:30: Το παιδικό ραδιόφωνο Family Fm 89,5 εκπέμπει ζωντανά, με την εκπομπή «Η κυρία Σιντορέ και οι τρεις δοκιμασίες»