Ο λόγος που δεν σου πετυχαίνει το μακιγιάζ είναι πιο απλός από ότι φαντάζεσαι

  • Κυριακή, 8 Δεκέμβριος 2019 09:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Το να μάθεις να μακιγιάρεσαι απαιτεί αρκετές ώρες δοκιμών, πειραματισμών και εξοικείωσης με τα καλλυντικά. Ωστόσο, συχνά μπορεί να πέσεις σε λάθη και η απόδοση των προϊόντων που χρησιμοποιείς να μην είναι η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της ημέρας το μακιγιάζ σου να ξεθωριάζει ή ακόμα χειρότερα να μην πετυχαίνεις με τίποτα την τελική εικόνα που θέλεις.

Κάτι δεν κάνεις λοιπόν σωστά! Και δεν αναφέρομαι στον τρόπο που συνδυάζεις τα προϊόντα ή στα πινέλα που χρησιμοποιείς ή ακόμα στις τεχνικές που ακολουθείς, αλλά περισσότερο στο γεγονός, ότι παραλείπεις ένα βασικό βήμα στη διαδικασία του makeup, που δεν είναι άλλο από το primer.

Πρόκειται για ένα αρκετά παρεξηγημένο προϊόν, αλλά είναι ο αφανής ήρωας πίσω από κάθε συγκλονιστικό look που βλέπεις σε διάσημες. Οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει προϊόντα με διαφορετικές μορφές. Θα το βρεις ως υγρό, τζελ ή κρεμώδες. Το primer απλώνεται μετά την ενυδατική κρέμα ώστε να λειάνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας, να «γεμίσει» τις ρυτίδες και να απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα, για να βοηθήσει τα προϊόντα μακιγιάζ να παραμείνουν στη θέση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σου χαρίσει ένα look που δεν θα αλλοιωθεί. Όταν δεν το «φοράς» στην επιδερμίδα σου, τότε είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις στο πρόσωπο – και παρά το μακιγιάζ- γυαλάδα και λεπτές γραμμές.

Η σύνθεση ενός primer είναι σαν ένα βελούδινο μαλακό filler, το οποίο όταν απλώνεται στην επιδερμίδα, δημιουργεί τον τέλειο καμβά για να εφαρμοστεί το foundation, το concealer και άλλα προϊόντα.

Υπάρχουν primers τα οποία έχουν σαν συστατικό το υαλουρονικό και τότε βοηθούν την επιδερμίδα να «κλειδώσει» την απαραίτητη υγρασία και να παραμείνει λαμπερή όλη την ημέρα. Ενώ στην αγορά μπορείς ακόμη να βρεις εκδοχές του προϊόντος με SPF και αντιοξειδωτικά στοιχεία για προστασία από το φως του ήλιου και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Πώς θα διαλέξεις το κατάλληλο primer

Αρχικά, πρέπει να εντοπίσεις την περιοχή του προσώπου σου που χρειάζεται μια έξτρα δόση βοήθειας. Είναι τα μάτια; Είναι τα ζυγωματικά; Είναι η περιοχή Τ; Προσπάθησε να βρεις μια φόρμουλα που καλύπτει την εκάστοτε ανάγκη, ώστε να πετύχεις ένα πιο φυσικό look.

Πώς θα εφαρμόσεις το primer

Είναι ένα προϊόν που δεν απαιτεί πινέλα ή σφουγγαράκι. Απλά το εφαρμόζεις στο σημείο που θέλεις με τα δάχτυλά σου, αφού πρώτα τα καθαρίσεις πολύ καλά. Συν ότι με τον τρόπο αυτό, απλώνεις τόση ποσότητα, όση πραγματικά χρειάζεσαι για την προβληματική περιοχή. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι πάντοτε ταμποναριστές και μαλακές. Μην τρίβεις ποτέ το δέρμα, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια, που είναι μια ευαίσθητη περιοχή.

marieclaire.gr