Τα ανεπανόρθωτα λάθη που κάνεις όταν βάζεις ρουζ

  • Πέμπτη, 5 Δεκέμβριος 2019 10:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Το ρουζ είναι ένα ακόμα υπερόπλο στη φαρέτρα της γυναικείας ομορφιάς, αν δεν γίνει όμως σωστά γυρνά μπούμερανγκ.

Κι έτσι αντί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται λαμπερό και φρέσκο, τονίζει αντιθέτως τα σημάδια του χρόνου!

Η σωστή εφαρμογή του ρουζ δεν είναι τόσο απλή δουλειά, όπως μας λέει η μακιγιέζ των celebrities και προσωπική makeup artist της Γκουίνεθ Πάλτρου και της Άνα Κέντρικ, μεταξύ άλλων, Lisa Aharon.

Η Νεοϋορκέζα επισημαίνει λοιπόν τα πιο κοινά και ανεπίτρεπτα λάθη που κάνουμε συνήθως όταν βαφόμαστε.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, ένα σφουγγάρι ή ένα πινέλο, ανάλογα με τον τύπο του ρουζ και τι σας εξυπηρετεί περισσότερο. Προσωπικά απλώνω το ρουζ με ταμποναριστές κινήσεις ώστε το χρώμα να είναι ομοιόμορφο.

Το λάθος προκύπτει από την αναντιστοιχία του βαψίματος και του τύπου προσώπου, όπως λέει. Αν το πρόσωπο είναι οβάλ, τότε «απλώστε το ρουζ ψηλά, ώστε να ενσωματωθεί ως το ύψος των αυτιών. Το ζητούμενο είναι να δώσετε πλάτος στο πρόσωπο με διακριτικές πινελιές και να μαλακώσετε το περίγραμμα».

Αν το πρόσωπό σας είναι πιο στρογγυλεμένο, τότε «αν εφαρμόζετε το ρουζ πολύ κοντά στα μήλα, τα μάγουλά σας θα δείχνουν υπερβολικά παιδικά. Απλώστε το λοιπόν ελαφρώς πάνω από τα μάγουλα, με πολύ απαλές κινήσεις και διακριτικές πινελιές προς τους κροτάφους».

Αν μάλιστα το ρουζ είναι να καλύψει ατέλειες και σημάδια, τότε «τα κρεμώδη ρουζ τονίζουν τις ανάγλυφες περιοχές του προσώπου (όπως ουλές και σπυράκια) και σε μια τέτοια περίπτωση προτιμήστε ένα προϊόν σε σκόνη»…

newsbeast.gr