Οι χρυσές μπίζνες της Αθηνάς Ωνάση – Με τι ασχολείται η κληρονόμος;

Το επιχειρηματικό ταλέντο του πανίσχυρου Έλληνα παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, φαίνεται πως διαθέτει και η «χρυσή» κληρονόμος της δυναστείας, Αθηνά Ωνάση.

Η τελευταία απόγονος της θρυλικής οικογένειας αυξάνει τη μυθική περιουσία που πέρασε στα χέρια της και η οποία υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ, επενδύοντας σε άλογα επίδειξης.

Διατηρώντας χαμηλό προφίλ, η εγγονή του μεγιστάνα Ωνάση λατρεύει τα άλογα και πρόσφατα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα έπειτα από μια αγοραπωλησία, η οποία εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πριν από λίγες εβδομάδες, στην πολύτιμη συλλογή της Ωνάση προστέθηκε ο Fellow Castlefield, 9 ετών, ένα από τα διασημότερα άλογα Γκραν Πρι στον κόσμο, με την τιμή του, σύμφωνα με τις φήμες, να φτάνει στα 10 εκατ. ευρώ. Το καινούργιο απόκτημα της Αθηνάς φιλοξενείται στους στάβλους της στο Φάλκενσβααρντ της Ολλανδίας και προέρχεται από την ολλανδική βασιλική ράτσα αλόγων κούρσας.

Συνολικά, η Αθηνά Ωνάση έχει σήμερα στην ιδιοκτησία της 15 άλογα, μεταξύ των οποίων ο 13χρονος MHS Going Global, τον οποίο απέκτησε το Νοέμβριο του 2016 με 12 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει το Λοιπόν, σύμβουλοι της «χρυσής» κληρονόμου σε αυτήν την προσοδοφόρα επιχείρηση αγοραπωλησίας αλόγων είναι ο θρύλος της ιππασίας Ολλανδός Γιαν Τοπς και η Αυστραλή σύζυγός του -επίσης επαγγελματίας αναβάτρια- Εντουίνα Τοπς-Αλεξάντερ. Εκείνοι αναλαμβάνουν την οικονομική διαπραγμάτευση, αλλά και την εξονυχιστική εξέταση της φυσικής κατάστασης και της υγείας των ζώων.

Η 34χρονη Αθηνά που εξακολουθεί να συμμετέχει ως αναβάτρια σε αγώνες, είναι και η διοργανώτρια του «Athina Onassis Horse Show», το οποίο μάλιστα πλέον περιλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα των Γκραν Πρι της Longines.

gossip-tv.gr