Απαλλάξου από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο με 3 tips

  • Κυριακή, 24 Νοέμβριος 2019 09:26
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Συχνά, μπορεί να εντοπίζεις στο πρόσωπό σου ορισμένες ατέλειες, παρά το γεγονός ότι παραμένεις πιστή στο ραντεβού σου με την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου. Από τις πιο ενοχλητικές, είναι τα μαύρα στίγματα, γνωστά και ως φαγέσωρες, που εμφανίζονται κυρίως στη λεγόμενη ζώνη-Τα του προσώπου (υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να εμφανιστούν ακόμα και στην πλάτη, το στήθος, τον αυχένα, τα χέρια και τους ώμους) έχουν σκούρο χρώμα και προεξέχουν ελαφρά, με αποτέλεσμα να σου δημιουργούν άγχος και στρες εξαιτίας της αντιαισθητικής τους εικόνας.

Τα σημάδια αυτά βγαίνουν όταν οι σμηγματογόνοι αδένες φράζουν κι έτσι η επιπλέον λιπαρότητα του δέρματος δεν μπορεί να απελευθερωθεί. Τότε, σχηματίζεται ένα άσπρο στίγμα, που όμως αν η επιδερμίδα στην άκρη του θύλακα σπάσει, αυτό κατά την επαφή του με την ατμόσφαιρα αποκτά ένα πιο σκούρο χρώμα.

Οι παράγοντες που κάνουν ακόμα χειρότερη και πιο επίμονη την παρουσία τους είναι για παράδειγμα, η υπερβολική απολέπιση προσώπου και η κακή ή ελλιπής ενυδάτωση του προσώπου. Παρόλα αυτά υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς μια και καλή από αυτά. Αρκεί να ακολουθήσεις τα 3 tips που σου προτείνω παρακάτω και το πρόσωπό σου θα λάμπει ξανά!

Μην πειράζεις και μην πιέζεις ποτέ τα μαύρα στίγματα. Ξέρω, πως είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρεις να αντισταθείς, όμως ο βίαιος αυτός τρόπος που χρησιμοποιείς ασκώντας πίεση με τα δάχτυλά σου στο δέρμα, στο μόνο που μπορεί να καταλήξει είναι σε ερεθισμό, εκδορά, τραυματισμό, μόλυνση από βρώμικα χέρια ή ακόμη και ουλές στο πρόσωπο.

Αντικατέστησε το scrub που περιέχει κονιορτοποιημένα κουκούτσια αμυγδάλων, ροδάκινων, ελιάς, κρυστάλλους ζάχαρης κλπ με ένα προϊόν χημικής απολέπισης. Αυτής της κατηγορίας τα προϊόντα περιέχουν ΑΗΑ και ΒΗΑ, καθώς και ένζυμα φρούτων, τα οποία έχουν κερατολυτική δράση, δηλαδή διαλύουν τους δεσμούς των κερατινοκυττάρων επιταχύνοντας την απόπτωσή τους. Το δέρμα γίνεται πιο καθαρό, πιο φωτεινό και λαμπερό.

Επένδυσε σε ένα brightening serum, που θα χαρίσει στο πρόσωπό σου  ακαταμάχητη φυσική λάμψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα σου.  Ένα τέτοιο προϊόν θα πρέπει να περιέχει Βιταμίνη C ή ρετινόλη. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα και να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι.

marieclaire.gr