Κινηματογραφικό Εργαστήρι μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Πως μπορείτε να γυρίσετε την ταινία σας

Το δική τους ταινία θα μπορέσουν να φτιάξουν όσοι συμμετάσχουν στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου». Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. φροντίζουν έτσι ώστε και φέτος να χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους 38 ημέρες χαράς, γιορτής και κεφιού σε μικρούς και μεγάλους στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου. Μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ( https://www.xristougenniatikokastro.gr/ ) – που θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 – θα στηθεί ένα «Cine- Ξωτικών» που θα δώσει την δυνατότητα ενός κύκλου σεμιναρίων εισαγωγής στην τέχνη του κινηματογράφου. 

Μέσα από τέσσερα δίωρα ταχύρρυθμα πρακτικά μαθήματα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να οπτικοποιήσουν μία σύντομη ιστορία που άκουσαν, διάβασαν, έζησαν, ή απλά φαντάστηκαν. Στόχος του κύκλου των σεμιναρίων είναι η εισαγωγή στη δημιουργία ανεξάρτητων ταινιών μικρού μήκους. Τα σεμινάρια αυτά θα αποτελέσουν μία εισαγωγή στις έννοιες του σεναρίου, της σκηνοθεσίας, της προπαραγωγής, της φωτογραφίας και του μοντάζ και θα δώσουν τα πρώτα εφόδια στους επίδοξους δημιουργούς έτσι ώστε να φτιάξουν μέσα σε λίγες μέρες τη δική τους ταινία! Μάλιστα αυτές οι μικρού μήκους δημιουργίες θα παρουσιαστούν σε ειδική προβολή που θα διοργανωθεί μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Το σεμινάριο  είναι δωρεάν απευθύνεται σε επίδοξους κινηματογραφιστές από 12 ετών και πάνω,  που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα των ανθρωποκεντρικών ταινιών. Θα γίνουν δεκτά συνολικά δώδεκα (12) άτομα. Εισηγητής  στα σεμινάρια αυτά θα είναι ο κ. Μανόλης Κριτσωτάκης (Cretativity), με εμπειρία στη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μάρα Παναγιωτάκη, τηλ. 697.4453575. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κύκλου σεμιναρίων: 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 

17:00 – 19:00: Τι είναι η αφήγηση- πώς επιλέγω την ιστορία μου.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

17:00- 19:00: Προετοιμασία μιας ταινίας- προπαραγωγή και σκηνοθεσία πριν το γύρισμα.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

17:00- 19:00: Πώς γυρίζεται μια ταινία- καταγραφή εικόνας και ήχου- σκηνοθεσία στο γύρισμα.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 

17:00 - 19:00: Μοντάζ- τελική επεξεργασία ταινίας-μουσική επένδυση.

Ο χώρος διεξαγωγής του κύκλου σεμιναρίων θα είναι ο οικίσκος «Cine - Κάστρο Ξωτικών», στο χώρο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Facebook: Χριστουγεννιάτικο Κάστρο    

twitter: @XrKastro

instagram: xristougenniatikokastro       

youtube: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - https://www.youtube.com/watch?v=wr8wvO2oeHs 

https://www.xristougenniatikokastro.gr/

e-mails: info@xristougenniatikokastro.gr