Έρχονται Χριστούγεννα - Διακοσμήστε το σπίτι σας για τις γιορτές εντυπωσιακά αλλά οικονομικά

  • Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Τα Χριστούγεννα έρχονται και κάθε σπίτι φορά τα γιορτινά του να υποδεχτεί το νέο έτος. Λίγο το δένδρο, λίγο οι μπάλες, κάτι τα λαμπάκια, τα μικρά διακοσμητικά με τον Αι Βασίλη και τα ελαφάκια, το σπίτι αποκτά μια ζεστασιά.

Οι περισσότεροι επιθυμούν να διακοσμήσουν έτσι το σπίτι τους, ώστε να φαίνεται όμορφο και καθόλου κιτς, με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να διαχέεται αρμονικά μέσα στο χώρο.

Πριν, λοιπόν, μπείτε για τα καλά στη γιορτινή διάθεση, πάρτε μια γεύση με τρόπους που θα μπορούσατε να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Γλυκές αμαρτίες

Η πολυχρωμία οφείλει να έχει χώρο στο τραπέζι σας. Βάζα και πιάτα γεμάτα με γλυκά. Τα κλασικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες έχουν θέση σε αυτό αλλά δεν αρκούν. Καραμέλες, ζαχαρωτά, σοκολατάκια, τρουφάκια δίνουν μια γλυκιά διάσταση.

Τα μάτια ψηλά

Μην περιορίσετε τα στολίδια και τις λαμπερές μπάλες στο δένδρο. Κρεμάστε τα πιο ξεχωριστά σας διακοσμητικά στα φώτα, ταιριάξτε τα χρώματα και κάντε τους καλεσμένους σας να κοιτούν προς το ταβάνι.

Μετρήστε αντίστροφα

Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες διακοσμητικά-ημερολόγια, που μετρούν τις μέρες αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε απλά να φτιάξετε το δικό σας.

Λευκά Χριστούγεννα

Η λάμψη του λευκού μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα μονόχρωμο δένδρο, που δίνει τον εορταστικό τόνο. Αναδείξτε το με γυάλινα στολίδια, ασήμι. Απλό, ιδιαίτερο, μοναδικό.

Στεφάνια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και εορταστικό από ένα στεφάνι, το οποίο από μόνο του σε βάζει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ελατο, φρούτα, κουκουνάρια, γκι μπορεί να έχει τα πάντα ή να είναι πιο μινιμαλιστικό.

Ανάψτε κεριά

Τα κόκκινα και χρυσά κεριά έχουν θέση στα περισσότερα σπίτια τις γιορτές. Τοποθετείστε μέσα σε έναν δίσκο ή σε μια μεγάλη πιατέλα, τοποθετήστε μπάλες, μικρά διακοσμήτικα και κουκουνάρια.