Εκδήλωση διαλόγου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

  • Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Εκδήλωση διαλόγου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου IBIS Styles (Αγίου Τίτου και Κορωναίου 26, Ηράκλειο).

Η κ. Ελένη Π. Μαράκη, πρόεδρος Ι.Α.Κ.Ε., Δρ. Επιστημών Αγωγής, κοινωνιολόγος, προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.)  Ηρακλείου, θα παρουσιάσει το θέμα «Προσεγγίζοντας το φαινόμενο της έμφυλης βίας στη σύγχρονη κοινωνία».

Ο κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης, αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, τακτικός καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας ΕΛ.ΑΣ, ΔΝ Νομικής ΑΠΘ, επόπτης Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, θα μιλήσει για τις «Ποινικές Διατάξεις για την προστασία απέναντι στην Ενδοοικογενειακή Βία: ουσιαστικές – δικονομικές όψεις και λειτουργική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών».

Η κ. Μαρία Παπαδακάκη, επίκουρος καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, θα μιλήσει για τη «βία κατά των γυναικών στην Κρήτη: Ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών».

Η κ. Μαρία Μαραγκάκη, Γραμματέας Γυναικών Αστυνομικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, θα παρουσιάσει το θέμα «Η συμβολή και ο ρόλος της Ελληνίδας Αστυνομικού για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Η κ. Ειρήνη Αρβανιτάκη, Δρ. Αγγλικής Λογοτεχνίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Hull (Μεγάλη Βρετανία), θα παρουσιάσει το θέμα «Η βία κατά των γυναικών: μια ματιά στην Ευρώπη».

Η εκδήλωση εντάσσεται στις προσυνεδριακές δράσεις που πραγματοποιεί το Ι.Α.Κ.Ε. στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 με 5 Απριλίου 2020, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, με κεντρικό θέμα «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Το Ι.Α.Κ.Ε. προσκαλεί τα μέλη του, τους πολίτες του Ηρακλείου και κάθε ενδιαφερόμενο να την παρακολουθήσει.