Ποια είναι η πάμπλουτη που έχασε 1 δισεκατομμύριο μέσα στο 2019

  • Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 09:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Ο κόσμος του επιχειρείν έχει τα πάνω του και τα κάτω του και η χρονιά που διανύουμε μόνο καλή δεν ήταν για τη συνιδιοκτήτρια της Gap και τους τρεις γιους της.

Δεν είναι μόνο ο πρώην γενικός διευθυντής της Gap Inc που ένιωσε τον πόνο των οικονομικών περιπετειών του κολοσσού δηλαδή. Ο Art Peck παραιτήθηκε προσφάτως, μετά τις πιέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Η περιουσία της γυναίκας που συνυπέγραψε την ίδρυση της εταιρίας, της Doris Fisher, έχασε 1 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής στο 2019, όπως μας λέει το Forbes.

Η μετοχή της Gap βυθίστηκε κατά 34% το 2019, ρίχνοντας έτσι την αξία του μεριδίου της Fisher και των γιων της από τα 4 δισ. δολάρια του Ιανουαρίου στα 2,3 δισ. τον Νοέμβριο.

Η περιουσία της οικογένειας ανέρχεται πια στα 7,3 δισ., όπως εκτιμά το Forbes, εκεί που στις αρχές της χρονιάς η Doris και οι γιοι της John, Bob και Bill είχαν στα χέρια τους 8,3 δισ.

Η 88χρονη Fisher ίδρυσε την Gap με τον εκλιπόντα πια σύζυγό της Don το 1969 και λειτουργούσε ως διευθύντρια μέχρι το 2003. Η οικογένεια ελέγχει το 43% της εταιρίας, που έχει επίσης τις Old Navy, Banana Republic και Athleta.

newsbeast