Πόσο χρονών νιώθετε; Τι αποκαλύπτει η απάντηση για το μυαλό σας

  • Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 12:37
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

«Πόσο χρονών αισθάνεστε συγκριτικά με την πραγματική σας ηλικία;» Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην International Journal of Aging and Human Development ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν στην ερώτηση αυτή επιλέγοντας μια από τις ακόλουθες απαντήσεις: «νιώθω νεότερος από την ηλικία μου», «νιώθω όσο είμαι», «είμαι μεγαλύτερος από την ηλικία μου».

Η ηλικία που ένιωθαν οι άνθρωποι – ή η «υποκειμενική ηλικία» – αποτελούσε σύμφωνα με την έρευνα, ισχυρό δείκτη της τρέχουσας εγκεφαλικής τους υγείας.

Για την ακρίβεια εκείνοι με νεότερη υποκειμενική ηλικία φάνηκε ότι είχαν πιο νεανική δομή του εγκεφάλου και πιο δυνατή μνήμη συγκριτικά με εκείνους που ένιωθαν όσο ήταν η βιολογική τους ηλικία ή μεγαλύτεροι.

Επίσης ενδιαφέρον ήταν ότι η νεότερη υποκειμενική ηλικία συσχετίστηκε με καλύτερη μνήμη, καθώς και καλύτερες οργανωτικές ικανότητες μετά από μια δεκαετία. Παρότι μια μειοψηφία όσων αξιολογούν την ηλικία τους ως μεγαλύτερη από την πραγματική ενδέχεται να έχουν κάποια σοβαρά προβλήματα μνήμης, εντούτοις οι περισσότεροι δεν έχουν.

Ωστόσο η έρευνα για την υποκειμενική ηλικία εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: μπορούν οι άνθρωποι με μεγαλύτερη υποκειμενική ηλικία να βελτιώσουν την μελλοντική υγεία του εγκεφάλου τους εμπλεκόμενοι σε υγιεινές για τον εγκέφαλο συμπεριφορές;

Αναμφίβολα το πρώτο βήμα σχετίζεται με την άσκηση. Βάσει των διαθέσιμων ερευνητικών δεδομένων οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες που περπατούσαν με γρηγορότερο ρυθμό αξιολογούσαν και την υποκειμενική τους ηλικία ως νεαρότερη συγκριτικά με όσους περπατούσαν πιο αργά.

Μια ακόμη παρατήρηση των ερευνητών είναι ότι ο βαθμός επιγενετικής γήρανσης (η διαφορά μεταξύ χρονολογικής ηλικίας και κυτταρικής γήρανσης) είναι σημαντικά χαμηλότερος σε ανθρώπους που εξασκούν διαλογισμό.

Εφαρμόζοντας στρατηγικές τόνωσης της εγκεφαλικής υγείας μπορούμε σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι μόνο να βελτιστοποιήσουμε τη μνήμη μας, αλλά και να μειώσουμε την υποκειμενική μας ηλικία ούτως ώστε την επόμενη φορά που ερωτηθούμε «πόσο χρονών αισθανόμαστε» η απάντηση να είναι σαφώς λιγότερο από όσο είμαστε.

ygeiamoy.gr