Σουφλέ λάβα με φουντούκια

  • Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019 20:44
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Λαχταριστό γλυκό που αρέσει σε όλους. Τα υλικά είναι για 6 μερίδες

Συστατικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (55-70% περιεκτικότητας σε κακάο), ψιλοκομμένη
175 γρ. ανάλατο βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,
4 αβγά,
2/3 φλ. ζάχαρη,
2 ½ κουταλιές αλεσμένα φουντούκια,
2 ½ κουταλιές αλεύρι + επιπλέον για πασπάλισμα,

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα τον πάτο και βουτυρώνετε 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ από πυρίμαχη πορσελάνη (χωρητικότητας περίπου ½ φλ.). Ύστερα τα πασπαλίζετε με αλεύρι.

Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, τα φουντούκια και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ύστερα, ανακατεύετε μέσα σιγά- σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Μοιράζετε το μίγμα στα προετοιμασμένα σκεύη- πρέπει να φτάνει μέχρι τα 2/3 του ύψους τους – και τα βάζετε σε ένα ταψί (όχι τη σχάρα) του φούρνου. Τα ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι άκριες τους να κάνουν μικρά σκασίματα, αλλά το κέντρο τους να είναι ακόμη ρευστό.

xrysessyntages.com