Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2019 – Ωριμάζει σε… σπηλιά

  • Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Δόθηκαν και φέτος τα βραβεία για το καλύτερο τυρί του κόσμου. Γευσιγνώστες ψήφισαν ανάμεσα σε 3.804 τυριά από όλο τον κόσμο και κατέληξαν ότι το καλύτερο, είναι ένα μπλε τυρί από τις ΗΠΑ.

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2019, παράγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ, λέγεται Rogue River Blue και ωριμάζει μέσα σε σπηλιές.

Το μπλε τυρί του τυροκομείου Rogue Creamery απέσπασε το βραβείο στα World Cheese Awards, που διοργανώνονται ετησίως, εδώ και 32 χρόνια.

Το συγκεκριμένο τυρί αναδείχτηκε κορυφαίο μεταξύ 3804 τυριών από 42 χώρες όπως αναφέρει ο  Independent. Όσον αφορά στα τυριά που έφτασαν στη «βραχεία λίστα», δηλαδή στα 15 καλύτερα, αυτά ήταν από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Η παραγωγή του οργανικού αυτού τυριού από το τυροκομείο των ΗΠΑ έχει μία αυστηρή διαδικασία ωρίμανσης σύμφωνα με τους παραγωγούς. Γίνεται μέσα σε σπηλιές, όπου το τυρί παραμένει επί 9 με 11 μήνες. Στη συνέχεια, τυλίγεται σε αμπελόφυλλα τα οποία προηγουμένως έχουν βυθιστεί σε λικέρ από αχλάδι, ώστε να πάρει μία ελαφριά μυρωδιά φρούτου στην επίγευση.

Όσον αφορά την τιμή του καλύτερου τυριού στον κόσμο, το Rogue River Blue πωλείται προς 75 δολάρια τα 560 γραμμάρια και προς 235 δολάρια το «κεφάλι», το οποίο έχει βάρος 2 κιλά και 300 γραμμάρια. Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής περιέγραψε το Rogue River Blue ως ένα «γευστικό πάρτι», επαινώντας τις «διαφορετικές τάσεις, την ισορροπία, τις γλυκές και πικάντικες νότες του».

Η παραγωγή του οργανικού αυτού τυριού από το τυροκομείο των ΗΠΑ έχει μία αυστηρή διαδικασία ωρίμανσης σύμφωνα με τους παραγωγούς. Γίνεται μέσα σε σπηλιές, όπου το τυρί παραμένει επί 9 με 11 μήνες

Δεύτερο βραβείο τυριού, για μία Ιταλική παρμεζάνα
Τη δεύτερη θέση απέσπασε το Nazionale del Parmigiano Reggiano, μία ιταλική παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Η τρίτη θέση πήγε στην Ισπανία, σε έναν τυρί από πρόβειο γάλα.

Πηγή: iefimerida.gr