Tα προϊόντα περιποίησης στα οποία δεν πρέπει να κάνεις οικονομία

H ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μπορεί να γίνει αρκετά πολυέξοδη στις μέρες μας, καθώς τα προϊόντα περιποίησης αυξάνονται και εξειδικεύονται.

Κι έτσι πολλές γυναίκες αναζητούν τρόπους να γλιτώσουν χρήμα και χρόνο, ψάχνοντας να αντικαταστήσουν τα περισσότερα με τα λιγότερα.

Γεγονός κατανοητό μεν και θεμιτό, μόνο που κι αυτό έχει τα όριά του. Όπως αναφέρουν συχνότερα πια δερματολόγοι και ειδικοί στη γυναικεία ομορφιά, η τάση που επικρατεί θέλει την αντικατάσταση της κρέμας προσώπου με την κρέμα σώματος.

Δυο προϊόντα που μοιάζουν να κάνουν το ίδιο, πόσο μάλλον που τα πρώτα είναι και αρκετά ακριβότερα από τα δεύτερα. Μόνο που αυτό είναι λάθος!

Η βασική διαφορά ανάμεσα στα προϊόντα του προσώπου και τα αντίστοιχα του δέρματος είναι η σύστασή τους, καθώς η επιδερμίδα στο πρόσωπο είναι λεπτότερη και πιο ευαίσθητη από του υπόλοιπου σώματος. Ακόμα πιο λεπτό είναι μάλιστα το δέρμα γύρω από τα μάτια.

Ταυτοχρόνως, το πρόσωπο περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση σμηγματογόνων αδένων, αυτοί που επιφέρουν τη λιπαρότητα που χτυπά η κρέμα. Το πρόσωπο εκτίθεται επιπλέον στις βλαπτικές εξωτερικές συνθήκες, όπως ο ήλιος και οι υπεριώδεις ακτίνες.

Γι’ αυτό και οι ενυδατικές προσώπου έχουν εκείνη τη σύσταση που θεραπεύει αυτά τα θέματα, ενώ οι κρέμες σώματος αντιμετωπίζουν πράγματα όπως η χαλαρότητα και η κυτταρίτιδα.

Σαφώς πιο βαριά από τα προϊόντα του σώματος, τα προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου είναι αυτά που δεν πρέπει να αντικαθίστανται με τίποτα άλλο. Εστιάζουν στους πόρους, τα στίγματα, τη λιπαρότητα και τις ρυτίδες και δεν υπάρχουν υποκατάστατα που να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο…

newsbeast