Τι κερδίζεις αν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί

Οι παλαιότεροι έλεγαν συχνά ότι «εμείς οι Έλληνες, έχουμε το φάρμακο για κάθε νόσο, στην αυλή μας».

Εννοούσαν, φυσικά, τα λεμόνια, γιατί κάθε σπίτι είχε και μια λεμονιά.

Σήμερα, υπάρχει πλέον πλήθος πληροφοριών για τα οφέλη του λεμονιού στον οργανισμό μας. Ξέρουμε ότι, θα συμβούν μαγικά πράγματα, αν βάλουμε στην καθημερινή μας πρωινή ρουτίνα ένα ποτήρι νερό με λεμόνι:

Θα βοηθήσει στην αποβολή τοξινών, θα ενεργοποιήσει τα αντιοξειδωτικά του οργανισμού, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό, θα συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ενώ η βιταμίνη C, που περιέχει θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου.


Για να μπορέσουμε να λάβουμε όλα αυτά τα οφέλη, η κατάλληλη ώρα για να πιούμε το νερό με το λεμόνι, είναι αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, καθώς μετά τον ύπνο ο οργανισμός μας χρειάζεται ενυδάτωση και ενέργεια και είναι σε θέση να απορροφήσει θρεπτικά στοιχεία.

Ο σωστός τρόπος για να ετοιμάσουμε το ρόφημα, είναι να αξιοποιήσουμε και τη φλούδα του λεμονιού, καθώς εκεί βρίσκουμε τις πολυφαινόλες, που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ιδανικά λοιπόν πρέπει να βάλουμε μισό λεμόνι, ακέρωτο, κομμένο σε φέτες μέσα σε ένα ποτήρι νερό (300 ml).

Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξουμε είναι, το νερό να είναι χλιαρό γιατί η βιταμίνη C, του λεμονιού, εκλύεται καλύτερα σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Στην υγειά σας!

newsbeastr