Επίδομα γέννας: 2.000 ευρώ από τον Ιανουάριο - Σε 2 ή 3 δόσεις

  • Πέμπτη, 7 Νοέμβριος 2019 11:14
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Από τις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει να δίνεται το επίδομα γέννας, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την υπουργό αφορά όλους με εξαίρεση τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα το πάρει», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οπως τόνισε η υφυπουργός το επίδομα θα δοθεί είτε σε τρεις δόσεις ως εξής: Η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα.

Είτε σε δύο δόσεις ως εξής: η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα και ετσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Οπως σημείωσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Επίσης η υφυπουργός επανέλαβε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού και πρόσθεσε ότι «από το 2020 για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ», για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.