Η γυναίκα που δουλεύει 52 μέρες το χρόνο και βγάζει 147 εκατ. δολάρια

  • Κυριακή, 3 Νοέμβριος 2019 08:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Τα μεγάλα καστανά εκφραστικά της μάτια γίνονται τριπλάσια κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με έναν αναξιόπιστο ιδιοκτήτη σπιτιού ή έναν έφηβο ταραξία. Τα φρύδια της, όταν θυμώνει, την κάνουν να μοιάζει με ένα emoji που είναι έτοιμο να εκραγεί. Κάτω από τη δικαστική τήβεννο, την αυστηρότητα της οποίας σπάει ένας θηλυκός λευκός δαντελένιος γιακάς, κρύβεται η Judy Sheindlin, γνωστή κατά κόσμον ως «δικαστής Judy», η πιο ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, που κατάφερε να χτυπήσει στα ίσα την Όπρα Γουίνφρεϊ και να επικρατήσει στη μικρή οθόνη ως «η κακιά βασίλισσα μέσα στο δαντελένιο κολάρο!».

Η 77χρονη Judy ξέρει σίγουρα να επιβάλλει τα θέλω της. Κάθε φορά που πάει να ανανεώσει το συμβόλαιό της με το CBS κρατάει μαζί της έναν φάκελο με το μισθό που θέλει να πάρει. «Καθόμαστε μαζί με τον πρόεδρο, ο ένας απέναντι από τον άλλο, του δίνω τον φάκελο και του λέω: "Μην τον διαβάσεις τώρα, ας ευχαριστηθούμε το δείπνο μας. Κάλεσέ με αύριο. Αν συμφωνείς καλώς. Αλλιώς θα αναλάβω εγώ την παραγωγή της εκπομπής"» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν.

Κανείς δεν της αρνείται. Και πώς να το κάνει άλλωστε με μια τόσο επιτυχημένη εκπομπή που μετράει 23 χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα και 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, κάνοντας διασημότητες όπως την Έλεν Ντι Τζένερις ή την Όπρα Γουίνφρεϊ -παλιότερα- να μοιάζουν με πρωτάρες.

Μια τέτοια φήμη δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται και από πολλά μηδενικά στον τραπεζικό της λογαριασμό. Η Judy Sheindlin έχει μπει στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες παρουσιάστριες της τηλεόρασης. Η δικαστής και παρουσιάστρια κερδίζει 147 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο (133 εκατ. ευρώ), δουλεύοντας μόνο 52 μέρες, με την προσωπική της περιουσία να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια δολάρια! (362 εκατ. ευρώ).

Τα πρώτα χρόνια και η ενασχόληση με τη νομική

H Judy Sheindlin -το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Judith Susan Blum- γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1942 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από γονείς εβραϊκής καταγωγής.

Σπούδασε νομική στο New York Law School και την ίδια χρονιά που αποφοίτησε -το 1965- πέρασε τις εξετάσεις και έγινε εισαγγελέας οικογενειακού δικαίου.

Το 1964 ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Ronald Levy ο οποίος έγινε αργότερα εισαγγελέας σε δικαστήριο ανηλίκων. Απέκτησαν δύο παιδιά και πήραν διαζύγιο μετά από 12 χρόνια έγγαμου βίου.

Η Judy παντρεύτηκε ξανά το 1977 τον δικαστή Jerry Sheindlin. Ο θάνατος του πατέρα της, όμως, την διέλυσε και θέλοντας να μείνει μόνη της χώρισε τον Jerry. Το ζευγάρι άντεξε χωριστά για μόνο ένα χρόνο και παντρεύτηκε ξανά. Η δικαστής έχει πέντε συνολικά παιδιά (τρία θετά παιδιά) και 13 εγγόνια.

Το 1982 η δυναμικότητά της έκανε τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ed Koch να τη διορίσει πρόεδρο του δικαστηρίου, αρχικά στις ποινικές υποθέσεις και στη συνέχεια στις υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Στους νομικούς κύκλους ήταν γνωστή ως η σκληρή δικαστής (παρόλο που η ίδια ποτέ δεν δέχτηκε τον χαρακτηρισμό «σκληρή») που λάμβανε γρήγορα αποφάσεις. «Έχω ένα χάρισμα» έλεγε «αν μπορείς να το αποκαλείς έτσι. Μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα των ανθρώπων».

«Δικαστής Jude», η εκπομπή που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό και οι χρυσές πληρωμές

Τον Φεβρουάριο του 1993 ένα άρθρο των Los Angeles Times που την περιέγραφε ως τη γυναίκα που ήταν αποφασισμένη να αλλάξει το χώρο της Δικαιοσύνης την έκανε ευρέως γνωστή. Ακολούθησε το αφιέρωμα της εκπομπής «60 minutes» του CBS που εκτόξευσε τη φήμη της και από τότε ξεκίνησε η πορεία προς τη δόξα.

Μετά την εκπομπή του CBS η Judy δέχτηκε πρόταση για να μπει στο χώρο της τηλεόρασης. Το 1996 προβλήθηκε για πρώτη φορά η σειρά «Δικαστής Judy» που δημιούργησε μια νέα μόδα, μετά τις υψηλές τηλεθεάσεις που είχε σημειώσει η τηλεοπτική κάλυψη της δίκης του αθλητή O.J Simpson.

Το δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα καλείται να δώσει λύσεις σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Σε κάθε επεισόδιο εξετάζονται δύο υποθέσεις, τις οποίες έχει βρει η ομάδα της Judy. Οι διάδικοι υπερασπίζονται τον εαυτό τους και η παραγωγή καταβάλλει κάθε χρηματικό ποσό που επιβάλλεται, καθώς και τα έξοδα των εμπλεκόμενων πλευρών (ταξίδι, κατάλυμα) με την προϋπόθεση ότι δεν θα προσβάλλουν την απόφαση της Judy σε πραγματικό δικαστήριο. Το κοινό απαρτίζεται από ηθοποιούς που αναζητούν μια θέση στο τηλεοπτικό στερέωμα και πληρώνονται 8 δολάρια την ώρα. Το στούντιο επίσης προσομοιάζει με δικαστική αίθουσα, όπως και όλη η διαδικασία με εξέταση μαρτύρων.

Μέσα σε αυτά τα 23 χρόνια προβολής της σειράς το τηλεοπτικό κοινό άγγιξε τα 10 εκατομμύρια, με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες ηλικίας 25-54 ετών. Η Judy έχει αποκτήσει και μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Το συμβόλαιό της είναι γραμμένο με χρυσούς αριθμούς. Ξεκίνησε το 2005 με ετήσιες απολαβές 15 εκατομμύρια δολάρια. Στις αρχές του 2007 η περιουσία της ανερχόταν σε 95 εκατομμύρια και φιγουράριζε στο Νο13 του Forbes με τις πλουσιότερες γυναίκες στο χώρο της τηλεόρασης. Το 2010 ανανέωσε το συμβόλαιό της και τα ετήσια κέρδη της σκαρφάλωσαν στα 45 εκατομμύρια δολάρια. Από το 2013 κερδίζει το χρόνο 47 εκατομμύρια δολάρια, που μεταφράζεται σε 900.000 δολάρια τη μέρα καθώς δουλεύει μετρημένες 52 μέρες το χρόνο! Σύμφωνα με το Forbes το 2017 έβγαλε 147 εκατομμύρια δολάρια (προ φόρων).

Οι διάσημοι φίλοι, η αμύθητη ακίνητη περιουσία και οι φιλανθρωπίες

Η γυναίκα με το δαντελένιο λευκό κολάρο πάνω στη δικαστική τήβεννο, που λέγεται ότι το αγόρασε σε ένα ταξίδι της στην Ελλάδα, έχει επενδύσει τα εκατομμύρια που βγάζει σε σπίτια σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η δικαστής έχει μία βίλα στη Νάπολη, μία στη Φλόριντα, μία στο Μπέβερλι Χιλς, μία στο Μανχάταν, ενώ η κύρια κατοικία της βρίσκεται στο Κονέκτικατ.

Η Judy πετάει από το Κονέκτικατ στην Καλιφόρνια δύο φορές κάθε μήνα με το ιδιωτικό της τζετ. Είχε επίσης ένα πολυτελές γιοτ, το «Triumphant Lady» το οποίο πούλησε για 6,9 εκατομμύρια.

Στην ατζέντα της υπάρχουν τα ονόματα πολλών και διασήμων που είναι φίλοι της, μεταξύ των οποίων η Bette Midler και ο Σάμιουλ Τζάκσον.

Στο αίμα της ρέει η φιλανθρωπία. Είναι η δημιουργός και διευθύντρια του προγράμματος «Her Honor Mentoring» που έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε νέες γυναίκες να εξασκήσουν τις πρακτικές τους ικανότητες ώστε να ζήσουν μια ικανοποιητική ζωή και παράλληλα να τονίσει τη σημασία της μόρφωσης για την απόκτηση μιας δουλειάς που θα ικανοποιεί το πνεύμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Sheindlin χρηματοδότησε ένα χώρο για δημόσια συζήτηση στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Στόχος να συναντηθούν άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα με διαφορετικές απόψεις και προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων ηγετών και φοιτητών. Σύμφωνα με την Judy η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών πρέπει να τιμηθεί από όλες τις πανεπιστημιακές κοινότητες της Αμερικής.

«Όταν κάποιος ψάχνει για την αλήθεια πρέπει να οπλιστεί με όλες τις

newsbeast