Aκουμπώντας ... την ευτυχία- Τα βήματα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

  • Παρασκευή, 1 Νοέμβριος 2019 12:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Μπορεί στην εποχή μας η ανθρωπότητα να έχει επιτύχει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο υλικής ευημερίας και πλούτου ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πλησιάσει περισσότερο την ευτυχία ή ότι έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι.

Η επίτευξη της ευτυχίας και της ισορροπίας είναι ένας αγώνας, χωρίς αρχή και τέλος. Ωστόσο μπορούμε να κάνουμε πολλά για να πλησιάσουμε το στόχο της ευτυχίας και του να γίνουμε κάπως καλύτεροι άνθρωπο.

Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν δέκα μικρά μυστικά, δέκα μικρά βήματα που μπορούν όμως να μας οδηγήσουν, χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια σε θεαματικά αποτελέσματα.

Ο πρώτος χρυσός κανόνας είναι να ρωτάμε περισσότερο τους άλλους ανθρώπους για τον εαυτό τους. Να μαθαίνουμε για τους άλλους. Ακούστε τους άλλους, νιώστε σαν εκείνους και θα γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Είναι σημαντικό να ακούμε πολύ περισσότερο από όσο μιλάμε για τον εαυτό μας.

Ο δεύτερος κανόνας είναι: κρύψτε τα κινητά τηλέφωνα! Η υπερβολική ενασχόληση με την οθόνη του κινητού μας, μάς αποξενώνει, διαλύει τις ανθρώπινες επαφές και την αμεσότητα των προσωπικών σχέσεων και ανατρέπει μια κοινωνική πορεία εκατομμυρίων ετών.

Το τρίτο βήμα είναι να περιορίσουμε κάποιες σπατάλες και να βάλουμε τέλος στη διαρκή αναζήτηση του “και κάτι άλλο ακόμα”! Θα μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε, να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά και εντέλει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι (ή έστω λίγο πιο πλούσιοι...).

Τέταρτον πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τους γκουρού και τους ειδικούς! Το ευ ζην δεν είναι ένα πιάτο που προσφέρεται έτοιμο αλλά θα πρέπει να φτάσουμε εκεί με προσπάθεια έχοντας πρώτα από όλα μάθει να ζούμε καλά με τον εαυτό μας. Κανείς δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τι είναι και πως φτάνουμε στο ευ ζην!

Πέμπτο, φορέστε ό,τι σας αρέσει και ότι νιώθετε ότι σας ταιριάζει. Μην αφήνετε την ηλικία σας να ορίσει το ντύσιμο σας. Επιλέξτε τα ρούχα που σας κάνουν χαρούμενους.

Έκτον, αν έχετε τη δυνατότητα βρείτε μια δουλειά με ευέλικτο ωράριο, κάντε το! Ολοένα και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Ζούμε στην εποχή των ψηφιακών νομάδων.

Έβδομον μην υποτιμάτε και μην έχετε ταμπού απέναντι στην ψυχοθεραπεία αν υπάρχει η οποιαδήποτε ανάγκη. Συνήθως βοηθάει και τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα.

Όγδοον, μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κλέβει τον χρόνο. Μάθετε να λέτε «όχι» και δεν μπορω και κρατήστε απαραιτήτως χρόνο για τον εαυτό σας.

Με το ένατο βήμα πρέπει να κρατήσουμε μια απόσταση από την επικαιρότητα και των καταιγισμό ειδήσεων. Ασφαλώς πρέπει να είμαστε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και να γνωρίζουμε τι συμβαίνει αλλά να μην το παρακάνουμε. Το να μιλάμε συνέχεια για την πολιτική, δεν βελτιώνει την συναισθηματική μας υγεία.

Τέλος, ο δέκατος κανόνας αφορά την σεξουαλική ζωή. Οι καλές ή κακές σεξουαλικές σχέσεις επηρεάζουν ανάλογα και καθοριστικά την ευζωία ή τη δυσφορία μας.

economistas.ggr