Αυτά τα τρόφιμα σε κρατάνε χορτάτο για… ώρες

Η αίσθηση της πείνας είναι απολύτως φυσιολογική. Πεινάω σημαίνει ο οργανισμός μου με ειδοποιεί ότι χρειάζεται τροφή για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Όπως είναι προφανές η πείνα ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό τη ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε, και κατά συνέπεια το σωματικό βάρος.

Τι να προτιμήσεις για να παραμείνεις χορτάτη περισσότερη ώρα:

Φρούτα

Ορισμένα φρούτα απορροφούνται και χωνεύονται πολύ πιο γρήγορα από άλλα φρούτα. Ως βασικός κανόνας, όσο περισσότερες ίνες, τόσο πιο αργή η απορρόφηση. Τα πεπόνια και οι μπανάνες είναι χαμηλότερα σε ίνες και έχουν υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.

Λαχανικά

Λαχανικά όπως το μαρούλι, το αγγούρι και οι πιπεριές χωνεύονται το ίδιο γρήγορα με τα φρούτα. Περιέχουν πολύ νερό το οποίο πηγαίνει γρήγορα στο σύστημα. Λαχανικά όπως το κουνουπίδι, χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να καθαρίσουν το πεπτικό σύστημα.

Αυγά και ψάρια

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος, αλλά χαμηλή σε φυτικές ίνες.

Καρποί

Με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες και λίπη, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι χρειάζονται διπλάσιο χρόνο για να απορροφηθούν.

Κρέας

Το κρέας μπορεί να χρειαστεί έως και πέντε ώρες για να χωνεφτεί, το οποίο είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καθαρή πρωτεΐνη είναι καλή για την απώλεια βάρους, επειδή όσο περισσότερο χρειάζεται για να χωνευτεί, τόσο περισσότερο παραμένεις χορτάτη.

Πηγή: govastileto.gr