4 απλοί τρόποι να φρεσκάρετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας

  • Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2019 10:09
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Οι οσμές που αναδύονται από τον νεροχύτη μπορεί να γίνουν πολύ δυσάρεστες, κάνοντας την παραμονή στην κουζίνα ανυπόφορη. Για να απαλλαγείς από αυτές, πέρα από το να καθαρίζεις επιμελώς τον νεροχύτη καθημερινά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 4 απλά τρικς.

1. Βραστό νερό
Ξεκινάμε από τα πολύ απλά, καθώς το βραστό νερό από μόνο του μπορεί να σε βοηθήσει στο θέμα των οσμών. Απλά γεμίζεις τον βραστήρα νερό, τον θέτεις σε λειτουργία και όταν είναι έτοιμο το ρίχνεις στο νεροχύτη, προσεχτικά για να μην καείς. Οι ηπιότερες οσμές μπορούν να εξαφανιστούν με αυτό τον απλό τρόπο.

powered by Rubicon Project

2. Σόδα και ξίδι
Ρίχνεις στο στόμιο του νεροχύτη 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και αμέσως μετά 2 φλιτζάνια λευκό ξίδι. Το αφήνεις να μείνει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αδειάζεις μέσα 1 βραστήρα καυτό νερό.

3. Σόδα, ξίδι και χοντρό αλάτι
Μπορείς να ενισχύσεις το παραπάνω μίγμα με χοντρό αλάτι, απλά αυτή τη φορά ρίχνεις στο στόμιο και με αυτή τη σειρά·½ φλιτζάνι χοντρό αλάτι, ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι. Κλείνεις το στόμιο με το καπάκι του για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζεις μέσα 1 βραστήρα καυτό νερό.

4. Σόδα και χυμός λεμονιού
Εναλλακτικά του ξιδιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού, ακολουθώντας τα βήματα της δεύτερης «συνταγής». Το λεμόνι θα δώσει και πιο ευχάριστο άρωμα. Μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις στο τέλος με άφθονο καυτό νερό.

olivemagazine.gr