Μετά την Αθοκουτάλα έρχεται το Υπερωκεάνιον - Nέο διήγημα του Γ.Σταματάκη ανεβάζει η προΤΑΣΗ

  • Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2019 09:57
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Το υπερρεαλιστικό διήγημα του λαογράφου Γιώργη Γρ. Σταματάκη «Το υπερωκεάνιον», θα παρουσιάσει στην 39η δημιουργία της η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, μετά την κοσμαγάπητη παράσταση «Η Ωραία Αθοκουτάλα»   του ίδιου συγγραφέα.

Η  πρεμιέρα  θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο Materia Prima / στην Χανιόπορτα (Στρατηγού Βάσου 8 και λεωφ. Πλαστήρα).

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο στις 9:15 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7:15 μ.μ. έως και την 1 Δεκεμβρίου.

Η Δεσποινιά του Αποστόλη και της Ψεβής που -στη Χώρα- θα γίνει Πιπίνα. Η Πιπίνα που «φτασμένη» πια –πίσω στο χωριό- θα αναδυθεί επίμονα σε μεγάλη ευεργέτιδα.

Από τη δωρεά ενός «ολόχρυσου» στασιδιού στην τοποθέτηση ενός χρειαζούμενου σύρτη στο ξεχασμένο ξωκλήσι που θα σηματοδοτήσει και την αθόρυβη «αναχώρησή» της με το υπερωκεάνιο που χρόνια λαχταρούσε.

Αμεσότητα, προφορικότητα και σπάνιο χιούμορ στο βωμό της ανεπίδοτης αγάπης. Ένας σκηνικός φόρος τιμής στην αγνότητα της άσημης, πλην περήφανης κρητικής ψυχής.

Κείμενο: Γιώργης Γρ. Σταματάκης, σκηνοθεσία-θεατρική προσαρμογή: Δημήτρης Φοινίτσης, ερμηνεία: Πελαγία Μουρούζη, όψη: Κωστής Μακάκης, παραγωγή: Νόημα.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: 70.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 699 7166 210.