Χριστίνα Ωνάση: Το απίστευτο περιστατικό με την κόρη του μεγιστάνα και η σύλληψή της

  • Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2019 10:11
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Από την οικογένεια που συζητήθηκε όσο καμία άλλη και είδε το σκάνδαλο να την περιβάλλει, ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο περιστατικό, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις σελίδες με τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας Ωνάση.

Τι θα μπορούσε άραγε να ωθήσει ένα από τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση να προβεί σε μια προκλητική πράξη, που θα έθετε σε κίνδυνο την φήμη της οικογένειας και θα εξόργιζε τον Έλληνα μεγιστάνα;

Ίσως το γεγονός ότι ο αμύθητος πλούτος σημαίνει ότι κανείς έχει λύσει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας και δεν έχει με τι να ασχοληθεί.

Ίσως, πάλι, γιατί για την Χριστίνα Ωνάση, το να τραβήξει την προσοχή του πατέρα της, την οποία τόσο είχε στερηθεί, ήταν σκοπός ζωής.

Και φαίνεται ότι προκειμένου να το καταφέρει, ήταν ικανή να κάνει τα πάντα. Άλλωστε, ο επιπόλαιος και τολμηρός τρόπος ζωής ήταν γνώριμο στοιχείο της κόρης της οικογένειας Ωνάση.

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε πλούσια και έζησε με ανέσεις που ένας μέσος άνθρωπος ούτε μπορεί να φανταστεί. Έζησε με τα προβλήματα της, φαινομενικά, λυμένα, γι’ αυτό και η πορεία της ζωής της χαρακτηρίστηκε από μια ταραχώδη διαδρομή, η οποία ολοκληρώθηκε επεισοδιακά, με τον μυστηριώδη θάνατο της το 1988.

Την όχι και τόσο καλή φήμη της μοναχοκόρης του Έλληνα βαθύπλουτου εφοπλιστή ήρθε να ενισχύσει και το βιβλίο της κολλητής της φίλης, Μαρίνας Τσοκμεκτσόγλου, με τίτλο «Η ζωή μου με τη Χριστίνα Ωνάση», που κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια και το οποίο έριξε ακόμη περισσότερο φως στο πώς περνούσε τα χρόνια της η διάσημη κληρονόμος.

Η Χριστίνα Ωνάση ήταν στην πραγματικότητα, μια τραγική φιγούρα, μια γυναίκα θλιμμένη, που δεν βρήκε ποτέ την αληθινή ευτυχία και που είχε την ατυχία να βιώσει όλη την τραγωδία της οικογένειας της, βλέποντας τα μέλη της να οδηγούν το ένα μετά το άλλο, την αυτοκρατορία να γκρεμίζεται σαν κάστρο στην άμμο, μετά τον επίσης μυστηριώδη θάνατο του αδελφού της, Αλέξανδρου. Όσο ο Αλέξανδρος ζούσε, η Χριστίνα βρισκόταν στη σκιά του, αφού ποτέ δεν έλαβε και δεν ένιωσε ότι απολαμβάνει από τον πατέρα της την τρυφερότητα και την αγάπη που εκείνος έδειχνε στο μοναχογιό του, στον οποίο ήταν φανερό πως είχε αδυναμία.

Αντίθετα, η Χριστίνα δεχόταν σκληρή κριτική από τον Αριστοτέλη Ωνάση για κάθε της κίνηση, ενώ ο Έλληνας κροίσος είχε φτάσει στο σημείο να της μιλήσει πολύ άσχημα δημοσίως, μειώνοντας την μπροστά σε φίλους και γνωστούς. Ο τρόπος που διάλεγε η Χριστίνα Ωνάση να τραβά την προσοχή του πατέρα της ίσως δεν ήταν ο ιδανικότερος και συχνά προκαλούσε μπελάδες στην οικογένεια. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να την κατηγορήσει γι’ αυτό.

Παρίστανε την πόρνη και τη συνέλαβαν
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ζωηρής δράσης της, ήταν όταν μια φορά, καθώς βρισκόταν με την κολλητή της φίλη στο Παρίσι και μην γνωρίζοντας πώς να «σκοτώσει» την ώρα της, η Χριστίνα Ωνάση κατέβηκε από το δωμάτιο όπου διέμενε, κατευθύνθηκε προς έναν κεντρικό δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας και άρχισε να παριστάνει την πόρνη, αναζητώντας, υποτίθεται, έναν υποψήφιο πελάτη.

Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι ένας οδηγός πλησίασε εκείνη και την κολλητή της και τους πρόσφερε 500 γαλλικά φράγκα, ώστε να πάνε μαζί του. Φυσικά, εκείνες αρνήθηκαν.

Λίγο αργότερα, ένα όχημα της αστυνομίας, που περιπολούσε στην περιοχή, τις πλησίασε και τους ζήτησε τα χαρτιά τους. Εκείνες, φυσικά, δεν τα είχαν. Τότε, η συμπεριφορά των αστυνομικών έγινε πιο αυστηρή, καθώς ζήτησαν από τις δυο γυναίκες να τους συνοδεύσουν στο τμήμα.

Σύμφωνα με όσα καταγράφουν οι μαρτυρίες της εποχής, η Χριστίνα Ωνάση πανικοβλήθηκε με την τροπή που πήρε η φάρσα που προσπάθησε να κάνει, αρνήθηκε να υπακούσει στην οδηγία του αστυνομικού και άρχισε να φωνάζει μέσα στη μέση του δρόμου ότι δεν είναι πόρνη, αλλά η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και ότι όλο αυτό ήταν απλώς μια πλάκα. Χαριτωμένο στοιχείο στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης είναι ότι ο αστυνομικός, φυσικά, δεν την πίστεψε στιγμή και έσπευσε να της απαντήσει «Μπράβο. Κι εγώ είμαι ο γιος του Ντε Γκωλ», ενώ αμέσως μετά έβαλε με το ζόρι την ίδια και την φίλη της στο περιπολικό.

Ο άνθρωπος που έβγαλε από τη δύσκολη θέση την Χριστίνα Ωνάση ήταν η θυρωρός του σπιτιού της στο Παρίσι, η οποία έτρεξε, σε κατάσταση πανικού, στο αστυνομικό τμήμα, όπου βεβαίωσε τα λεγόμενα της Χριστίνας, σχετικά με την πραγματική της ταυτότητα, γλιτώνοντας την από τα χειρότερα.

Η αντίδραση του αυστηρού Ωνάση
Λέγεται ότι λίγο μετά τη λήξη της περιπέτειας της, ο αυστηρός πατέρας Αριστοτέλης Ωνάσης πληροφορήθηκε για το περιστατικό. Η αντίδραση του σίγουρα εξηγεί την επιθυμία που είχε η Χριστίνα να τον προκαλεί. Ο τρόπος που της μίλησε ήταν τόσο σκληρός, άκαρδος και άσχημος, που δεν υπάρχουν άλλα λόγια, με τα οποία θα μπορούσε να την έχει ταπεινώσει περισσότερο.

Συγκεκριμένα, όπως λέγεται, ο Αριστοτέλης Ωνάσης επιτέθηκε φραστικά στην κόρη του, αποκαλώντας την «βρώμα» και λέγοντας της «πως δεν είναι ικανή ούτε την πόρνη να παριστάνει καλά».

Η σκληρή συμπεριφορά του πατέρα της προς το πρόσωπο της φαίνεται πως, όχι μόνο δεν πτόησε την Χριστίνα Ωνάση, αλλά μάλλον αυτές ακριβώς οι αντιδράσεις του Αρισιοτέλη Ωνάση ήταν η κινητήριος δύναμη της να συνεχίζει να κάνει πλάκες, διατηρώντας την φήμη του «κακού κοριτσιού» και βγάζοντας τον Έλληνα κροίσο από την ησυχία του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μόλις λίγο καιρό μετά το περιστατικό της σύλληψης της για πορνεία στο Παρίσι, η Χριστίνα Ωνάση παρέστησε την αεροσυνοδό, ζητώντας από τον πιλότο της να απογειώσει το ιδιωτικό της αεροπλάνο, παρά την τρομερή κακοκαιρία, ενώ μια άλλη φορά εγκατέλειψε την εγκλωβισμένη στα χιόνια λιμουζίνα της κάπου στο παγωμένο Σεν Μόριτζ, για να επιστρέψει μετά από μία ώρα με ένα τεράστιο φορτηγό με αλυσίδες, για να πάρει την παρέα της.

gossip-tv.gr