Τα πέδιλα που κοστίζουν 19,9 εκατ. δολάρια και έχουν πάνω τους ένα κομμάτι μετεωρίτη

Ονομάζονται «Moon Star Shoes» και είναι τα παπούτσια που αναμένεται να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ των πιο ακριβών υποδημάτων στον κόσμο.

Σχεδιασμένα από τον Ιταλό σχεδιαστή υποδημάτων, με έδρα το Τορίνο, Αντόνιο Βιέτρι, τα πέδιλα έχουν τακούνι από συμπαγές χρυσό, διακοσμημένο με διαμάντια 30 καρατίων, εμπνευσμένο από τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Στα υποδήματα έχει προστεθεί ένα μικρό κομμάτι από μετεωρίτη που ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή το 1576. Ο μετεωρίτης Campo del Cielo έπεσε στη Γη πριν από 4.200-4.700 χρόνια και ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα από μέλη του ισπανικού στρατού.

Τα πέδιλα κοστίζουν 19,9 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που υπερβαίνει εκείνο των μέχρι τώρα πιο ακριβών υποδημάτων στον κόσμο, αξίας 15,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Αυτά δημιουργήθηκαν από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια, Ντέμπι Γουίνγκαμ με σπάνια μεγάλα ροζ και μπλε διαμάντια, τέσσερα λευκά διαμάντια τριών καρατίων και 1.000 μικρότερα διαμάντια.

Τα παπούτσια παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας MIDE (Made in Italy, designed in Emirates) στη μαρίνα του Ντουμπάι. Για τη δημιουργία τους εργάστηκε ομάδα 30 ατόμων.

«Η λέξη αδύνατον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου» είπε Αντόνιο Βιέτρι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της MIDE.

Γνωστός ως εφευρέτης των πρώτων υποδημάτων από χρυσό 24 καρατίων στον κόσμο, ο Βιέτρι περιέγραψε τον εαυτό του ως επιχειρηματικό πνεύμα με καρδιά τεχνίτη, που ίδρυσε την εταιρεία του χάρη στις διαχρονικές τεχνικές που παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά.

newsbeast