Τέσσερα συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

 

ν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε ξέρεις πολύ καλά, ότι η δοκιμή και η αγορά ενός νέου προϊόντος περιποίησης είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού μια λάθος επιλογή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ερεθισμό και άλλα συμπτώματα όπως η φαγούρα και η ξηρότητα.

Έπειτα από πολλές έρευνες, αρκετές συζητήσεις με γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα με την επιδερμίδα τους αλλά και συμβουλές από ειδικούς, σου παρουσιάζω 4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις, αν θέλεις να εξασφαλίσεις την υγιή και λαμπερή της όψη.

Αρώματα

Πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως οι ενυδατικές κρέμες, περιέχουν αρώματα, τα οποία σκοπό έχουν να καλύψουν τη δυσάρεστη μυρωδικά άλλων συστατικών. Όμως, μια ευαίσθητη επιδερμίδα είναι πιθανό να αντιδράσει μετά την εφαρμογή του προϊόντος και να προκληθεί ερεθισμός. Προτίμησε προϊόντα που περιέχουν αρωματικά αιθέρια έλαια, θα πρέπει βέβαια να γνωρίζεις, πως μια ευαίσθητη επιδερμίδα είναι πιθανό να αντιδράσει και σε αυτά.

pexels.com

Αντηλιακά με χημικά

Τα αντηλιακά που περιέχουν χημικές ουσίες, απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες για να προστατεύσουν το δέρμα, με αποτέλεσμα να προκαλούν πολύ συχνά ερεθισμό. Επειδή το αντηλιακό είναι απαραίτητο 365 ημέρες το χρόνο, θα σου έλεγα να επενδύσεις σε ένα που η σύνθεσή του περιέχει φυσικά συστατικά, όπως το οξείδιο ψευδαργύρου και το οξείδιο του τιτανίου.

Θειικά άλατα

Χρησιμοποιούνται κυρίως στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών λόγω της ικανότητάς τους να δημιουργούν αφρό και να απομακρύνουν τους ρύπους και τα έλαια από τις ίνες των τριχών. Όμως, στην περίπτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας μπορεί να αποδειχθούν πολύ «σκληρά» και συχνά αναφέρεται πως προκαλούν ακόμα και χρόνια ξηροδερμία. Τι καλύτερο από το να μείνεις μακριά τους;

Προϊόντα scrub

Η απολέπιση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς απομακρύνει νεκρά κύτταρα και δίνει την ευκαιρία για αναζωογόνηση και λάμψη. Παρόλα αυτά, δεν παύουν να είναι πολύ «σκληρά» για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν θέλεις να φροντίσεις το δέρμα σου, χωρίς να προκαλέσεις προβλήματα στην όψη και την υφή του, όπως η ακμή, προτίμησε προϊόντα με ήπιους απολεπιστικούς παράγοντες, όπως το γαλακτικό οξύ και τα οξέα φρούτων.

marieclaire.gr