Το επιχειρηματικό μέλλον ανήκει πιθανότατα στη γυναίκα! - Aλλάζει ο χάρτης του κόσμου

  • Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 10:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Υπήρχαν εποχές και μάλιστα στον ανεπτυγμένο κόσμο, όχι δα και τόσο παλιά, τη δεκαετία του 1980, που η γυναίκα ούτε επαγγελματικό δάνειο δεν μπορούσε να πάρει χωρίς την εγγύηση κάποιου άντρα συγγενή της.

Σήμερα στις ΗΠΑ, που καταγράφουν συχνά τέτοια πράγματα, υπάρχουν πάνω από 12 εκατ. γυναίκες επιχειρηματίες, 31 χρόνια μετά την πράξη νομοθετικού χαρακτήρα του 1988 δηλαδή που έδινε τέλος στις διακρίσεις λόγω φύλου και διευκόλυνε την επιχειρηματική δράση των γυναικών.

Στις τρεις τελευταίες δεκαετίες λοιπόν οι Αμερικανές τα κατάφεραν μια χαρά και αντιπροσωπεύουν σήμερα το 40% σχεδόν των ιδιοκτητών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση της American Express. Η οποία μας λέει πως πέρυσι 1.821 γυναίκες ίδρυαν μια επιχείρηση κάθε μέρα!

Οι πιο πετυχημένες μάλιστα από αυτές, όσες έχουν τζίρο πάνω από 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο, δίνουν δουλειά σε περισσότερους από 6,2 εκατ. υπαλλήλους και συνεισφέρουν κάπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Και παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% της συνολικής γυναικείας επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ, εκφράζουν πάνω από το 70% των εσόδων.

Η χειραφετημένη γυναίκα αλλάζει ολοταχώς και το επιχειρηματικό τοπίο των δυτικών κοινωνιών, αποτελώντας μια δύναμη ανανέωσης που θα μεταμορφώσει δραστικά το μέλλον…

newsbeast.gr