Σειρά Εκδηλώσεων για την ανακουφιστική φροντίδα στο Ηράκλειο

Σειρά δωρεάν εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας,προγραμματίζει ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς». Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα γίνει ημερήσια εκδρομή για τους ασθενείς με συνοδεία συγγενών ή νοσηλευτών εθελοντών. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή Ηράκλειο – Αγ. Νικόλαος – Βιοάρωμα – Πολυαισθητηριακός χώρος – Παναγία Κριτσάς-Ηράκλειο.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί με λεωφορείο από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, πλατεία Ελευθερίας. Συμμετοχή και γεύμα δωρεάν. Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα γίνει ημερήσια εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ως εξής: Ηράκλειο-Κνωσός και μετά μινωική τελετουργική παράσταση στον Ιππικό Όμιλο. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30.το πρωί με λεωφορείο από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, πλατεία Ελευθερίας.

Συμμετοχή δωρεάν. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 09:30 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι θα γίνει ενημερωτική ημερίδα για την ανακουφιστική φροντίδα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9, αίθουσα Καστελλάκη. Θα γίνουν χαιρετισμοί από τους κ. Βασίλη Λαμπρινό, δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Ελένη Μπορμπουδάκη, διοικήτρια 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ και κ. Χάρη Βαβουρανάκη, πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Θα μιλήσουν οι κ. Ροσβίτα Μπαντουβά, πρόεδρος και ιδρύτρια του Συλλόγου, κ. Γιάννης Ανυφαντάκης, ψυχολόγος, κ. Μανώλης Μαθιουδάκης, αναισθησιολόγος, ιατρός πόνου, κ. Λεωνίδας Καστρινάκης, φυσιοθεραπευτής, κ. Στυλιανός Γ. Κατσαραγάκης, καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κ. Ελισάβετ Πατηράκη-Κουρμπάνη, καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς, συγγενείς, συνοδούς και προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνεται πως η μετακίνηση των συμμετεχόντων είναι προσφορά της επιχείρησης Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε. και θα γίνει με δικά της οχήματα. Οι ξεναγήσεις προσφέρονται από την κ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, ξεναγό και ένθερμη υποστηρίκτρια του Συλλόγου.

Δήλωση Συμμετοχής μέχρι αύριο, 15 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο: 6944 795 059 ή στο E-mail: info@palliativecare.gr.