Οκτώ μύθοι για τον γάμο, που τελικά δεν ισχύουν και πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

  • Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 10:08
  • Συντακτική Ομάδα
  • Οικογένεια

Ογάμος είναι ένα μυστήριο και κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά! Πότε είναι άραγε η πιο σωστή στιγμή για να παντρευτείς; Πότε νιώθεις ότι βρήκες επιτέλους το άλλο σου μισό; Ποιος είναι ο ιδανικότερος για σένα γαμπρός; Όλα αυτά τα ερωτήματα σε ταλανίζουν μέχρι να πεις το μεγάλο «ΝΑΙ» σε εκείνον που θα ζητήσει το χέρι σου από τους γονείς σου, όμως τις περισσότερες φορές το ταξίδι προς τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης συνοδεύεται από δεκάδες συμβουλές που πέφτουν βροχή.

Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι σπεύδουν να μιλήσουν σε κάθε wannabe σύζυγο ή κάθε νεόνυμφο και να μοιραστούν τις απόψεις τους ως «γνώστες» των πραγμάτων, προκειμένου να σχηματίσουν μια ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, όταν το ζευγάρι μπει επίσημα κάτω από την ίδια στέγη.

Παρόλα αυτά, όπως εξηγεί ο σύμβουλος γάμου Racine Henry, οι περισσότερες συμβουλές – ναι αυτές που υποτίθεται ότι είναι βγαλμένες από την ίδια τη ζωή- είναι μύθοι που απλά πρέπει να αγνοήσεις.

#1 Ο σύζυγός σου πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος σου

Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο επειδή θεωρείς ότι είναι το άλλο σου μισό, αυτός που συμπληρώνει τα κενά σου και θα σε υποστηρίζει για πάντα. Όμως σύμφωνα με τον ειδικό, δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε κοινά γούστα και δραστηριότητες. Η σχέση σας πρέπει να βασίζεται σε αυτό που θεωρείτε ρεαλιστικό και υγιές. Απολαύστε το χρόνο που είστε μαζί, διατηρήστε την τρυφερότητα που θέλετε και βρείτε έναν πολιτισμένο τρόπο να λύνετε προβλήματα.

#2 Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του

Όσο και να θέλεις να πιστέψεις σε κάτι τέτοιο, αυτό φαντάζει απλά ιδανικό, μόνο που δεν πρέπει να αποτελεί για κανένα λόγο πρόβλημα. Τα ζευγάρια έχουν κάθε δικαίωμα να συμφωνούν αλλά και να διαφωνούν και αυτό δεν σημαίνει πως η σχέση τους δεν είναι υγιής. Σημαίνει όμως ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους με διαφορετικούς χαρακτήρες που καθένας βλέπει την κατάσταση από τη σκοπιά του. Η λύση; Απλά το αφήνεις να περάσει και να καταλαγιάσει αρκεί να μην είναι κάτι υπερβολικά σοβαρά.

#3 Το 50% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο

Αυτό το ποσοστό δεν είναι αληθές. Ανταποκρίνεται σε μια κατάσταση που ίσχυε μια δεκαετία πριν. Εσύ θα πρέπει να μην φοβάσαι και να μην απογοητεύεσαι και να νοιάζεσαι μονάχα για το πώς θα διατηρήσεις σε ισορροπία τη σχέση σου με το άλλο σου μισό.

#4 Τα προβλήματα που είχατε από το παρελθόν εξαφανίζονται μετά το γάμο

Θα ήταν πολύ καλό αν αυτό συνέβαινε ως δια μαγείας, αλλά είναι μια ουτοπία. Τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σχέση πριν από το χορό του Ησαία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά από αυτόν, δεν εξαφανίζονται ακόμα κι αν απλά για λίγο το ζευγάρι τα ξεχνά. Θα βγουν ξανά στην επιφάνεια όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και αν παίζουν αρνητικό ρόλο στο γάμο του ζευγαριού τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν ειδικό.

#5 Το σεξ μετά το γάμο είναι κακό

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρίνεις την ερωτική σου ζωή με την ερωτική ζωή ενός άλλου ζευγαριού. Αν δεν αισθάνεσαι ικανοποίηση με τη σεξουαλική σας επίδοση μετά το γάμο, καλό θα ήταν να το συζητήσετε, διαφορετικά είναι πιθανό να βρείτε την ευτυχία αλλού!

#6 Οι βρισιές και οι χαρακτηρισμοί είναι αποδεκτά

Μεγάλο λάθος. Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Εννοείται και τα παντρεμένα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αποδεχτείς άσχημους χαρακτηρισμούς και βρισιές, καθώς αυτό είναι έλλειψη σεβασμού και δεν χωρά σε καμία σχέση.

#7 Δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνεις για ύπνο με θυμό και νεύρα

Μύθος που φυσικά δεν ισχύει. Μπορεί κανένας από τους δύο να μην αισθάνεται άνετα να πέσει για ύπνο έπειτα από έναν δυνατό καυγά και μάλιστα δίχως να λύσει το όποιο πρόβλημα, ωστόσο να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος χρειάζεται λίγο χρόνο και χώρο για να ανασάνει και να χαλαρώσει. Καλύτερα να πατήσεις το pause παρά να φέρεις την καταστροφή.

#8 Ο σύζυγος πρέπει να πραγματοποιεί όλα τα όνειρά σου

Είναι το ίδιο κακό σκεπτικό με το να περιμένεις πως θα γίνει ο κολλητός σου. Μια υγιής σχέση σημαίνει πως το ζευγάρι αντιλαμβάνεται ότι και οι δύο μεριές δρουν ως ένα βαθμό ανεξάρτητα και μαζί δημιουργούν μια υπέροχη οικογένεια.

marieclaire.gr