Με άρωμα Κρήτης το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Σαν Φραντζίσκο

 

Η  αυλαία του 16ου  Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φραντζίσκο) στην πολιτεία της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, θα ανοίξει στις 20 Οκτωβρίου, 2019. Τα έσοδα της πρωτοβουλίας αυτης διατίθενται στην έδρα ελληνικών σπουδών του πολιτειακού πανεπιστημίου του Αγίου Φραγκίσκου.

Το κινηματογραφικό αυτο φεστιβάλ έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο του κινηματογράφου, το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στον απόδημο ελληνισμό να έρθει σ’ επαφή με την κοινωνική, οικονομική, ιστορική και πολιτική εξέλιξη της Ελλάδας και συγχρόνως στηρίζει, ενθαρρύνει, και χειροκροτεί το κινηματογραφικό ταπεραμέντο Ελλήνων σκηνοθετών από την Ελλάδα και τον κόσμο.

‘’Φέτος” -επισημαίνει η διευθύντρια του φεστιβάλΚατερίνα Μαυρουδή-Steck-  είχαμε ρεκόρ συμμετοχών με 385 ταινίες. Στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από 20 μέχρι 27 Οκτωβρίου, θα προβληθούν 8 ταινίες μεγάλου μήκους και 16 μικρού. To φεστιβάλ στηρίζεται απο εθελοντές και σπόνσορες.

Ευχαριστούμε το Κnossos Beach και τον κύριο Γιώργος Λογιάδη (Ηράκλειο) για τη στήριξή τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Επισης ευχαριστούμε την αρχιτέκτονα Ελίνα Τζανάκη (Ηράκλειο) που εμπνεύστηκε και σχεδίασε τον λογότυπο του φεστιβάλ και το πόστερ”. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο www.grfilm.com.