Γάμοι κάτω από τον Ελληνικό ουρανό - Στις πρώτες επιλογές για γαμήλια ταξίδια

  • Τρίτη, 8 Οκτώβριος 2019 10:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Στις πρώτες επιλογές για γαμήλια ταξίδια στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα, με κύριο προορισμό τη Σαντορίνη, σύμφωνα με την συνιδρύτρια του γραφείου Wedaways, Πάμελα Στράους-Γκόλντμαν.

Όπως δηλώνει η ίδια, η ζήτηση όσων επιλέγουν την Ευρώπη ως προτιμώμενο προορισμό για το γάμο τους, παρουσιάζει αύξηση 33%, με όλο και περισσότερους να επιλέγουν πιο ψαγμένες πόλεις. Πρώτος προορισμός τους είναι η Ιταλία και ακολουθούν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Η Ευρώπη, εξηγεί η ίδια μιλώντας στο travelmarketreport.com, διαθέτει τα πάντα. Πόλεις, ύπαιθρο, παραλίες, κουζίνα, γλώσσες, τέχνη, πολιτισμό, υποδομές, προσβάσιμα αεροδρόμια κτλ.

Σύμφωνα με την ίδια, η καλύτερη περίπτωση είναι να γίνεται κράτηση του χώρου του γάμου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το μυστήριο, συνήθως ο προγραμματισμός ξεκινά 6 μήνες πριν το ταξίδι. H πρόεδρος του Destination Wedding και της Ένωσης Σπεσιαλιστων Γαμήλιων Ταξιδίων, Λίζα Σέλντον, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχει δεχθεί αιτήματα για γαμήλια ταξίδια στην Τοσκάνη, τα Χάιλαντ της Σκωτίας και τη Σαντορίνη.

Τα εμπόδια που συναντούν οι τουρίστες, που επιθυμούν να παντρευτούν στην Ευρώπη, είναι η απόσταση, η γλώσσα και το κόστος, ενώ θα πρέπει να περιμένουν, ότι εξαιτίας της απόστασης, αλλά και λόγω του κόστους, δεν παρευρίσκονται όλοι οι προσκεκλημένοι. Επιπλέον, οι μεταφορές από το ξενοδοχείο στο χώρο τέλεσης του γάμου μπορεί να είναι ακριβές, τονίζει η κ. Στράους-Γκόλντμαν.

Προβληματικό είναι και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, επομένως προτείνεται η κράτηση όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να επιτευχθούν οι χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων και να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, ιδιαίτερα εάν ο προορισμός δεν έχει συχνή αεροπορική σύνδεση.