Μακιγιάζ χειλιών: Πιο σαρκώδη, χωρίς επεμβάσεις, σε 6 βήματα

Oι άνθρωποι που καθορίζουν τα trends στο χώρο της ομορφιάς, μας σύστησαν τα juicy lips και προκάλεσαν φρενίτιδα παγκοσμίως, ιδιαίτερα δε σε εκείνες που η φύση δεν ήταν πολύ γενναιόδωρη και δεν τους χάρισε αυτόν τον έξτρα όγκο.

Η συνέχεια είναι λίγο – πολύ γνωστή, με την αυξητική χειλιών να έχει γίνει ένα must στην to-do beauty list πολλών διάσημων και μη γυναικών. Παρόλα αυτά, επειδή το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πάντα αυτό που ονειρεύεσαι και επειδή εγώ προσωπικά προτιμώ τις εύκολες, απλές και φυσικές όσο γίνεται λύσεις, θα σου πρότεινα προτού επισκεφθείς κάποιον ειδικό, να δοκιμάσεις έναν μίνι οδηγό που ακολουθώ στο μακιγιάζ μου και πραγματικά μεταμορφώνει τα χείλη μου σε χρόνο dt και τα κάνει πιο γεμάτα, πιο σαρκώδη και θελκτικά από ποτέ.

Step 1. Η απολέπιση και η ενυδάτωση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Αντιθέτως, είναι δύο απαραίτητες συνήθειες που εφαρμόζω και στα χείλη μου. Κάνω απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα και δεν ξεχνώ να φορέσω το αγαπημένο μου lip balm , πριν πέσω για ύπνο. Αν ψάχνεις μια λύση της τελευταίας στιγμής, μπορείς να τρίψεις απαλά επάνω στα χείλη σου ένα παγάκι για να ενισχύσεις έτσι την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Step 2. Ένα ακόμη μυστικό είναι η σωστή βάση. Εγώ χρησιμοποιώ είτε το concealer μου είτε το foundation. Απλώνω μια μικρή δόση από το προϊόν στα χείλη μου, προκειμένου να δημιουργήσω μια ουδέτερη και σταθερή βάση. Θα πρέπει να απλώσεις τόσο καλά το προϊόν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ταιριάζει στον φυσικό τόνο των χειλιών σου.

Step 3.Έπειτα, κάνω το περίγραμμα των χειλιών με μολύβι που είναι λίγο πιο σκούρο από ότι το φυσικό χρώμα τους. Το τρικ είναι να σχηματίσεις τη γραμμή ελαφρώς πιο πάνω από αυτή των χειλιών και να δώσεις ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα, το οποίο θα δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση των fuller lips.

Step 4. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή ενός διάφανου lip gloss στο κέντρο των χειλιών, το οποίο θα στρέψει τα βλέμματα όλων σε αυτό ακριβώς το σημείο, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει λάμψη και ενυδάτωση.

Step 5. Παρότι σέξι και φλογερό, το κόκκινο δεν είναι το ιδανικό χρώμα για να κάνεις τα χείλη σου πιο σαρκώδη και αυτό γιατί χρειάζεται μέτρο κατά την εφαρμογή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα πιο απαλό, φυσικό χρώμα, με το οποίο μπορείς να παίξεις και να γεμίσεις τα χείλη σου, ακόμα και στο περίγραμμα, χωρίς το αποτέλεσμα να φαίνεται υπερβολικό ή ακόμα και γελοίο.

Step 6. Για το τέλος, σου άφησα το λεγόμενο cupid’s bow ή αλλιώς το V που σχηματίζει το άνω χείλος. Σύμμαχός μου για αυτό το σημείο είναι το highlighter. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να λάμψει το σημείο και να δημιουργήσει το εφέ των fuller lips.

marieclaire.gr