Τα 13 πράγματα για τα οποία οι πλούσιοι δεν θα σπαταλούσαν ούτε ένα ευρώ

  • Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 11:14
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ξεχάστε τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα λαμπερά κοσμήματα και τις ακριβές τσάντες. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν δίνουν πλέον έμφαση στα υλικά αγαθά.

Υπάρχουν δύο πράγματα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα για τους πλούσιους και αυτά είναι, ότι ξέρουν ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά τους και ξέρουν ακριβώς τι δεν πρέπει να κάνουν με αυτά.

Ο ορισμός της επιτυχίας είναι διαφορετικός για τον καθένα από εμάς, σε κάθε περίπτωση όμως η «εξίσωση» αυτή περιλαμβάνει σχεδόν πάντα μέσα και τον παράγοντα «χρήματα». 

Οι καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να είναι ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για τον πλούτο μας.

Οι συνήθειες είναι σαν νιφάδες χιονιού: χτίζονται σιγά σιγά και στη συνέχεια δημιουργούν μια «χιονοστιβάδα» επιτυχίας.

Ερευνες έχουν διαπιστώσει πως οι πλούσιοι δεν έχουν την ανάγκη πλέον να δείχνουν την οικονομική τους κατάσταση μέσω υλικών πραγμάτων, αλλά δίνουν έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευσή τους.

Η εμφάνιση του πλούτου δεν ισοδυναμεί πλέον με πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβές τσάντες και...φιγούρα. Αλλά έχοντας καλή φυσική κατάσταση και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο. 

Οι πλούσιοι άνθρωποι ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες στη διαχείριση των χρημάτων τους, ώστε να διατηρούν αλλά και να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Ας δούμε τα 13 πράγματα για τα οποία δεν σπαταλά ποτέ χρήματα ένας πλούσιος, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Reader´s Digest:

1. Απερίσκεπτες αγορές

Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν όσα κερδίζουν και δεν κάνουν απερίσκεπτες αγορές. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν αυτά που αισθάνονται ότι χρειάζονται για να απολαύσουν τη ζωή τους και στη συνέχεια προσπαθούν να αποταμιεύσουν ό,τι έχει απομείνει. Οι πλούσιοι αφιερώνουν πρώτα ένα ποσό για την επίτευξη των στόχων τους και μετά κάνουν τα υπόλοιπα.

2. Πολυτελή σπίτια 

Οι πλούσιοι δεν αγοράζουν πια πολυτελείς βίλες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ποικίλων μελετών, ο κλάδος των πολυτελών κατοικιών στις ΗΠΑ βιώνει τη χειρότερη χρονιά του από την εποχή της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

3.  Ακριβά κομμωτήρια 

Οι πλούσιοι δεν ξοδεύουν πια χρήματα σε ακριβά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Δείχνουν έμφαση στην υγεία τους και την φυσική τους κατάσταση. 

4. Ακριβά βιντεοπαιχνίδια και ό,τι έχει να κάνει με την τηλεόραση

Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι πλούσιοι άνθρωποι δεν βλέπουν τηλεόραση περισσότερο από μία ώρα την ημέρα. Ποιος δεν θα ήθελε να θρονιαστεί μπροστά από την τηλεόραση του και να βλέπει με τις ώρες την αγαπημένη του σειρά στο Netflix ή σε κάποιο άλλο κανάλι; Πάντως όχι οι πλούσιοι καθώς δεν σπαταλούν τον χρόνο τους μπροστά από την τηλεόραση.

5. Δεν αγοράζουν, αλλά νοικιαζουν σπίτι

Ερευνες δείχνουν ότι προτιμούν να νοικιάζουν σπίτια πλέον, από το να τα αγοράσουν.

6. Ακριβά ρούχα και επώνυμες τσάντες 

7. Δεν δαπανούν τα χρήματά τους σε υλικά αγαθά αλλά σε εμπειρίες

Τα αντικείμενα παλιώνουν. Οι εμπειρίες ωριμάζουν. Οι πλούσιοι δίνουν προτεραιότητα σε νέες εμπειρίες παρά σε υλικά αγαθά.

8. Τζόγος

9. Δεν σπαταλούν χρήματα για συνταξιοδοτικά προγράμματα 

Γιατί πολύ απλά δεν κάνουν focus στην συνταξιοδότηση. Θέλουν να εργάζονται και να είναι ενεργοί συνεχώς. 

10. Δεν έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς 

Πάντα πληρώνουν στην ώρα τους τους λογαριασμούς, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν τόκους. 

11. Δεν αποφασίζουν για τα οικονομικά τους με βάση το συναίσθημα

Δεν αποφασίζουν με την καρδιά, αλλά με το μυαλό και τη λογική τους. Παίρνουν αποφάσεις με βάση τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις στρατηγικές τους. 

12. Δεν βάζουν όλα τα αυγά τους σε ένα καλάθι

Οι πλούσιοι δεν επενδύουν όλα τους τα χρήματα σε ένα μόνο τομέα, ούτε επικεντρώνονται σε μία μόνο ιδέα χωρίς να είναι ανοιχτοί σε άλλες επιλογές.

13. Δεν έχουν πολλές πιστωτικές κάρτες

bovary.gr