Σπάνιο θέαμα: Νεαρή ζέβρα αντί για γραμμές έχει... βούλες

  • Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 11:06
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Ξετρελαμένο είναι το διαδίκτυο με μια σπάνια ζέβρα που εθεάθη σε πάρκο της Κένυας. Ο λόγος; Η ζέβρα δεν έχει τις χαρακτηριστικές γραμμές της αλλά... βούλες.

Η ασυνήθιστη ζέβρα εθεάθη στο Εθνικό Πάρκο Μαασάι Μάρα στην Κένυα, όπου οι φωτογράφοι Ραούλ Σαχντέβ και Άντονι Τίρα, που εκτελούν και χρέη ξεναγών, είχαν την ευκαιρία να αποθανατίσουν.


Η σπάνια νεαρή ζέβρα με τις βούλες/Φωτογραφία: Facebook/ Maasai Mara Wildlife Conservancies Association
Η σπάνια ζέβρα πιθανότατα έχει μελάνωμα

Σύμφωνα με τον Παρμάλ Λεμέιν, έναν ειδικό στην άγρια φύση από το καταφύγιο Ματίρα Μπους, είναι η πρώτη περίπτωση τέτοιας ζέβρας που καταγράφεται στο συγκεκριμένο καταφύγιο ενώ υποστηρίζει ότι μπορεί να πάσχει από μελάνωμα, που είναι το αντίθετο του αλμπινισμού. Ωστόσο, έχει και κάποια θλιβερή είδηση: καμία παρόμοια ζέβρα δεν έχει επιζήσει πάνω από 6 μήνες από αυτή την ασθένεια στα αφρικανικά πάρκα.

Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, οι ζέβρες σχηματίζουν τις χαρακτηριστικές τους γραμμές όταν υπάρχει αναστολή της παραγωγής μελανίνης, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα το ζώο είναι μαύρο με λευκές ρίγες και όχι το αντίθετο.

Ωστόσο, αυτές οι λωρίδες της ζέβρας δεν είναι μόνο για επίδειξη: Το Live Science υποστηρίζει ότι βοηθούν τα ζώα να παραμένουν δροσερά στην αφρικανική ζέστη, ενώ άλλες θεωρίες αναφέρουν ότι βοηθούν τις ζέβρες να κρύβονται από τους πιθανούς θηρευτές και επίσης απομακρύνουν τις μύγες και το τσίμπημά τους, που είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες.

Ξετρελάθηκε το διαδίκτυο: Μισή ζέβρα, μισό ελάφι
Το διαδίκτυο, πάντως, έσπευσε να σχολιάσει την πανέμορφη νεαρή ζέβρα με κάποιους να γράφουν: «Είναι πανέμορφη αλλά φοβάμαι ότι θα είναι εύκολο θήραμα. Υπάρχει κάποιος λόγος για τις γραμμές τους», είναι τόσο μοναδική ενώ ένας άλλος σχολίασε εύστοχα: «μισό ελάφι, μισή ζέβρα».
Πηγή: iefimerida.gr