Ο Γιώργος Μαστοράκης στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

  • Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 10:14
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, έρχεται στην πόλη για να την μετατρέψει από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού. Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, στις 12:00΄ με 13:00΄το μεσημέρι, ο Γιώργος Μαστοράκης παίζει με την κιθάρα του γνωστές μελωδίες από το θέατρο και τον κινηματογράφο στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Θα μας ταξιδέψει κυρίως με soundtrack κλασικών κινηματογραφικών ταινιών και μουσική θεατρικών έργων του 20ού και του 21ου αιώνα.

Ο Γιώργος Ι. Μαστοράκης γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην στοματο-γναθο-προσωπική Χειρουργική στην Αθήνα. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία, στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. Από το 1989 είναι γιατρός του Ε.Σ.Υ. και σήμερα Διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Από την ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε σπουδές στην κλασική κιθάρα με τον Νίκο Φρουδαράκη στο Ηράκλειο και αργότερα συνέχισε με τον Βαγγέλη Μπουντούνη στην Αθήνα. Αποφοίτησε με «Άριστα Παμψηφεί» από το ωδείο «Απόλλων» στο Ηράκλειο. Από το 1980 μαθήτευσε κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι κι έζησε από κοντά τον «Μουσικό Αύγουστο». Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ και την ερμηνεία της, αλλά και με την κατασκευή των ιστορικών οργάνων της εποχής εκείνης. Έχει αρθρογραφήσει στο μουσικό περιοδικό TAR (κιθαριστικό) και έχει δώσει πολλές διαλέξεις για την κινησιολογία των δακτύλων.

Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου, Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει και ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45. Το Café και το πωλητήριο του Μουσείου, με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες εικαστικών και νέων σχεδιαστών, θα είναι σε λειτουργία.