Οι πιο τραγανοί λουκουμάδες με μέλι

  • Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Η ζύμη τους χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει αλλά αξίζει την αναμονή γιατί γίνονται απίστευτα τραγανοί ακόμη κι αν μείνουν αρκετή ώρα.

Μερίδες:για περίπου 30-40 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:35′ Χρόνος αναμονής:1 μέρα

του Δημήτρη Χρονόπουλου

Υλικά
370γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
27γρ. μαγιά νωπή
20γρ. ζάχαρη
3γρ. αλάτι
335γρ. νερό
40γρ. σπορέλαιο
άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
μέλι
κανέλα

Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και χτυπάτε πολύ καλά με το φτερό για περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ευρύχωρο σκεύος, το σκεπάζετε και το αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει το χτυπάτε έτσι όπως είναι μέσα στο σκεύος, μια φορά πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να πέσει ο όγκος του.

Στη συνέχεια, το αφήνετε στη συντήρηση για περίπου 1 μέρα.

Την επόμενη μέρα και ενώ το μίγμα είναι κρύο, κόβετε τους λουκουμάδες με ένα κουτάλι και τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο. Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Περιχύνετε τους λουκουμάδες με μέλι, τους πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

 

olivemagazine.gr