Φριτάτα με κολοκύθια και δυόσμο

  • Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 12:12
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα ελαφρύ και αρωματικό πιάτο που μοσχοβολά καλοκαίρι.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20’Χρόνος μαγειρέματος:40’Έτοιμο σε:60′

Υλικά
150γρ. κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
2 κολοκύθια μέτρια
½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα
140γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150ml γάλα
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
6 αβγά
140ml κρέμα γάλακτος
50γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC. Ρίχνετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τα ζεματάτε και τα σουρώνετε. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία για μία ακόμα φορά και, τέλος, βράζετε τα κουκιά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε τα κολοκύθια κατά μήκος στα τέσσερα και μετά σε ροδέλες πάχους ½ εκ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκύθια για 3-4 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Διαλύετε το κορν φλάουρ με λίγο γάλα και μετά ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάτε καλά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και το δυόσμο.

Καλύπτετε ένα ταψί 20×30εκ. με λαδόκολλα και ρίχνετε το μίγμα. Σκορπίζετε από πάνω τα κουκιά, τα κολοκύθια και τα ντοματίνια, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Ψήνετε τη φριτάτα για 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

olivemagazine.gr