Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

  • Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 17:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Για όσους δυσκολεύονται με τις πολύπλοκες συνταγές για τούρτες σοκολάτας  , η απάντηση και η λύση βρίσκεται στην παρακάτω συνταγή. Με μόλις τέσσερα υλικά, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο και να λερώσετε πολλά σκεύη, φτιάχνετε μια συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε.

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
λίγο λικέρ και ό,τι τραβάει η όρεξή σας για να δώσετε χρώμα και έξτρα γεύση στην τούρτα σας (τρούφα, μπισκότο, πουράκια, ξηρούς καρπούς, φρούτα).
Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου σοκολάτα
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και λιώνετε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να... λασπώσει το μπισκότο. Το απλώνετε σε μια φόρμα με τσέρκι, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ κάντε κομμάτια τη σοκολάτα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίξτε την στο μπολ με τη θρυμματισμένη κουβερτούρα. Προσθέστε το λικέρ για άρωμα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα το απλώνετε στη βάση του μπισκότου. Πασπαλίζετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας: Τριμμένο μπισκότο, πουράκια, τρούφα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, όπως φράουλες η berries.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, κόψτε και απολαύστε το υπέροχο γλυκό σας.
Πηγή: iefimerida.gr