Ρεμπέτικη βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

  • Σάββατο, 7 Σεπτέμβριος 2019 09:32
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνδιοργανώνουν μια μουσική βραδιά αλληλεγγύης, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με συμβολική είσοδο 3 ευρώ.

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης (φωνή, μπουζούκι), ο Γιάννης Κρητικός (μπαγλαμάς) και ο Σπύρος Κρητικός (φωνή, κιθάρα), προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου.

Ο στόχος του Κοινωνικού Χώρου είναι να προσφέρει έμπρακτη αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, σε ένα πλαίσιο ανοιχτότητας προς όλα τα μέλη της κοινωνίας. Δεν περιορίζεται στην παροχή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά περιλαμβάνει δράσεις κοινωνικοποίησης και, κυρίως, αποτελεί έναν ζωντανό πόλο συνάντησης των ανθρώπων, όσων έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάγκη και όσων αισθάνονται ότι μπορούν να προσφέρουν, δηλαδή όλων των πολιτών.

Παράλληλα, με συμβολική είσοδο 3 ευρώ, οι μόνιμες συλλογές και οι νέες περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου, “Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει” και “ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45” θα είναι ανοικτές στο κοινό για μια νυχτερινή περιήγηση κατά το διάστημα 20:00΄-23:00΄.

Το πωλητήριο και το bar του Μουσείου θα είναι, επίσης, σε λειτουργία. Η είσοδος για τα παιδιά ως 12 ετών είναι ελεύθερη.