Οι αθώες συνήθειες που μας γερνούν πρόωρα

Πολλοί και απρόβλεπτοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση ενώ υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες πιθανόν να συμβάλλουν σε αυτό χωρίς να το φανταζόμαστε.

Δείτε για παράδειγμα παρακάτω τρία πράγματα που μπορεί να κάνουμε καθημερινά και να μας γερνούν πρόωρα χωρίς να το φανταζόμαστε...

Ακούμε συχνά δυνατή μουσική

Η απώλεια της ακοής είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική όσο περνούν τα χρόνια. Ωστόσο, όταν φοράμε ακουστικά και βάζουμε τη μουσική στο τέρμα επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία χωρίς να το θέλουμε.

Δεν κοιμόμαστε καλά

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει καθημερινά να κοιμόμαστε 7-9 ώρες για να ξεκουράζεται ο οργανισμός και να αναπλάθονται τα κύτταρα. Μελέτες έδειξαν επίσης ότι ο λίγος ύπνος συνδέεται άμεσα με την υπέρταση, το διαβήτη, το επιπρόσθετο βάρος αλλά και τις ρυτίδες. Πέσε λοιπόν για ύπνο από νωρίς, για να μείνεις για πάντα νέα και λαμπερή!

Καταναλώνουμε πολλή ζάχαρη

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν συνδέεται μόνο με τα παραπανήσια κιλά αλλά και με την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι! Αυτό οφείλεται σε μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία , η ζάχαρη που βρίσκεται στο αίμα ενώνεται με πρωτεΐνες κι έτσι σχηματίζονται βλαβερά μόρια που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος!

newsbeast