Πατάτες φούρνου, σαν τηγανητές, αλλά χωρίς τις θερμίδες

  • Τετάρτη, 4 Σεπτέμβριος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες; Μικροί-μεγάλοι τις λατρεύουν και τις απολαμβάνουν σκέτες, ή ως συνοδευτικό με τα περισσότερα φαγητά τους.


Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Οι τηγανιτές πατάτες είναι αρκετά παχυντικές και όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά και να κάνουμε γενικά μια ισορροπημένη διατροφή, τις στερούμαστε. Δεν θα έπρεπε όμως, καθώς υπάρχουν τρόποι να γίνουν πιο υγιεινές.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία συνταγή που τις κάνει πολύ ελαφριές και ίσως και πιο νόστιμες από τις τηγανιτές.

Ο λόγος για τις πατάτες φούρνου που μπορούν να μας «ξεγελάσουν» με επιτυχία και να νομίζουμε ότι τρώμε πατάτες που έχουν τηγανιστεί σε μπόλικο λάδι.

Υλικά
1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου.
Με μία μεγάλη τρυπητή κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε και είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Πηγή: iefimerida.gr