Το σουτιέν είναι σημαντικό - Επτά συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο

Το σουτιέν πέραν του ότι στηρίζει το στήθος, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των μαστών.

Εάν ένα σουτιέν είναι πολύ σφιχτό πιέζει τα νεύρα, τους μυς και τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τους ώμους και την άνω πλάτη, προκαλώντας πονοκεφάλους και μούδιασμα στα χέρια, ενώ ένα χαλαρό σουτιέν, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στάσης, όπως είναι η καμπούρα.

Υπάρχουν αναρίθμητα σχέδια στην αγορά, αλλά η επιλογή σας πρέπει να γίνει με βάση το ύφασμα, το νούμερο, το αν σας ταιριάζει γενικότερα και όχι με βάση το σχέδιο.

Αρκετές έρευνες επισημαίνουν ότι οι γυναίκες αδιαφορούν για τα προβλήματα υγείαςπου μπορεί να προκύψουν, από την επιλογή ενός ακατάλληλου σουτιέν,εστιάζοντας στο σχέδιο ή το χρώμα.

Δείτε  7 συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο σουτιέν.

Αγαπήστε το σώμα και τις αναλογίες σας και επιλέξτε ένα σουτιέν, το οποίο να ταιριάζει στο σωματότυπό σας και να είναι στο κατάλληλο νούμερο.

Επιλέξτε ένα σουτιέν από βαμβακερό ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει και απορροφά τον ιδρώτα.

Προσέξτε να μην προεξέχει η μπανέλα από το σουτιέν, γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού.

Εάν έχετε μεγάλο στήθος, ένα στενό σουτιέν παρεμποδίζει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και είναι πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας του μαστού.

Ορμονικές αλλαγές, όπως είναι η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη, οι διακυμάνσεις του βάρους ή η άσκηση, είναι πιθανό να επηρεάσουν το σχήμα του στήθους και να χρειαστεί να αλλάξετε σουτιέν.

Επιλέξτε ένα σουτιέν με εύκαμπτες τιράντες και κουμπώματα που αυξομειώνουν με ευκολία.

Το σουτιέν πρέπει να εφαρμόζει με άνεση στο σώμα σας, να μην είναι στενό, ούτε πολύ άνετο και να υποστηρίζει κατάλληλα το στήθος.

Πηγή: Medical Daily