5 τρόποι να πίνεις περισσότερο νερό

Κάθε καλοκαίρι οι ανάγκες του οργανισμού μας για νερό αυξάνονται. Πολλοί ωστόσο δυσκολεύονται να πιουν νερό και έτσι, βρήκαμε 5 εύκολα tips για να τους βοηθήσουμε.

1. Να έχεις πάντα 1 ποτήρι ή μπουκάλι νερό στο γραφείο σου
Κάθε πρωί παραγγέλνεις καφέ ή βάζεις ένα φλιτζάνι από την κουζίνα του γραφείο. Δίπλα στον καφέ σου λοιπόν, φρόντισε να έχεις και ένα ποτήρι ή μπουκάλι με νερό. Αν το βλέπεις συνεχώς μπροστά σου, αυξάνονται οι πιθανότητες να πίνεις νερό όσο δουλεύεις.

powered by Rubicon Project

2. Αγόρασε ένα ωραίο θερμός νερού
Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου νερό, τόσο στην τσάντα του γυμναστηρίου όσο και στην τσάντα που κρατάς για να πας στη δουλειά ή τη βόλτα σου. Έτσι θα θυμάσαι να ενυδατώνεσαι συχνά και για να γίνει η διαδικασία πιο ευχάριστα, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα ωραία θερμός για νερό που κυκλοφορούν στην αγορά, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, για να βρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

3. Δώσε γεύση στο νερό
Δώσε άλλη διάσταση σε ένα απλό ποτήρι νερό, εμπλουτίζοντάς το με αρώματα και γεύσεις από φρούτα, λαχανικά και κάθε λογής μυρωδικά. Έτσι, είναι πιο πιθανό να έχεις περισσότερη όρεξη για ένα ακόμη ποτηράκι νερό.

4. Ξεκίνα «διαγωνισμό» με τους συναδέλφους σου
Ή αλλιώς βάλτε ένα στοίχημα ποιος πίνει περισσότερα ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να μετράτε πόσο πίνει ο καθένας και να ορίσετε ένα μίνι βραβείο για τον νικητή της κάθε μέρας ή εβδομάδας, όπως έναν κερασμένο καφέ.

5. Κατέβασε μία εφαρμογή στο κινητό σου
Στο app stores μπορείς να βρεις πολλές εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να πίνεις νερό. Στην ουσία λειτουργούν ως ένα είδος υπενθύμισης στο κινητό σου, για να θυμάσαι να πίνεις νερό μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, θέτεις στόχους και καταγράφεις πόσο νερό πίνεις καθημερινά, ώστε να ξέρεις αν καταναλώνεις τις ενδεδειγμένες ποσότητες.

olivemagazine.gr