Η κατάθλιψη δεν περιορίζεται στην ψυχή - Επτά σωματικά συμπτώματα

  • Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος 2019 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της διάθεσης που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα. Συνήθως δεν είναι τόσο απλό να την ξεπεράσει ο ασθενής, αλλά απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό οι άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον να μπορούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια της κατάθλιψης που εκδηλώνονται σωματικά. Αυτά είναι τα εξής:

Η δυσκολία να αποκοιμηθεί κανείς αλλά ο ανήσυχος ύπνος με διακοπές είναι συμπτώματα της κατάθλιψης.

Οι πόνοι στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα προβλήματος της καρδιάς, των πνευμόνων, ή και του στομάχου, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης.

Η διαρκής κούραση και η μειωμένη ενέργεια να κάνετε ακόμα και τις πιο απλές καθημερινές δουλειές είναι σύμπτωμα της κατάθλιψης.

Επειδή τόσο η ψυχική ασθένεια όσο και ο πόνος «μοιράζονται» τους χημικούς αγγελιοφόρους που μεταφέρουν σήματα στον εγκέφαλο, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στις αρθρώσεις.

Οι ναυτίες και ο στομαχόπονος είναι συμπτώματα της κατάθλιψης και τους στρες, καθώς ο εγκέφαλος και το πεπτικό σύστημα συνδέονται άμεσα.

Οι αλλαγές στην όρεξη είναι επίσης χαρακτηριστικό σύμπτωμα, με άλλους ανθρώπους να σταματάνε το φαγητό και άλλους να τρώνε μεγάλες ποσότητες.

Σεξουαλικά προβλήματα. Είναι συχνό φαινόμενο κάποιος που έχει κατάθλιψη να έχει μειωμένη σεξουαλική διάθεση.